Українська Православна Церква США відзначила столітній ювілей

Лип 31, 2018

Українська Православна Церква США відзначила століття від часу свого заснування.

Про це йдеться в сюжеті Голосу Америки.

«Хресною ходою понад 1000 парафіян та близько 100 священнослужителів завершили святкування 100-річниці від часу заснування Української православної церкви Америки та 1030-ліття Хрещення Київської Русі-України», – йдеться у сюжеті.

Як зазначає видання, на триденні святкування віряни з’їхалися зі всіх куточків Америки, а також були гості з Канади та України.

Водночас, паралельно зі святкуванням проходив з’їзд української православної ліги, на яку приїхала велика кількість молоді.

Митрополит Антоній, який очолює Українську православну церкву Америки, головним завданням назвав залучення молодих вірян до церкви.

«Мені особливо радісно бачити тут на з’їзді нашу молодь, бачити радість та надію на їх обличчях. Вони повні надії, вони відчувають, що для них немає нічого неможливого. Я їм завжди кажу: «Ніколи не змінюйтесь, зберігайте цю надію та позитивний настрій», – сказав він.

Українська православна церква у США – найбільша із православних юрисдикцій американських українців – народилася в той час, коли радянська влада в Україні почала кампанію знищення церкви. На пожертви прихожан церква, очолена митрополитом Мстиславом, купила в штаті Нью-Джерсі неподалік Нью-Йорка 24 га землі. Так народилася метрополія. Сьогодні на її території розташована церква-меморіал Святого Андрія, український цвинтар, український православний культурний центр, а також семінарія Святої Софії, де на повній стипендії навчаються і семінаристи з України.

Нагадаємо, минулої суботи у Києві відсвяткували 1030-річчя Хрещення Русі.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…