США ввели 5 нових видів санкцій проти Росії

Сер 27, 2018

27 серпня були опубліковані і набули чинності нові санкції США стосовно Росії. Запровадження санкцій передбачене законом США про контроль за хімічною та біологічною зброєю від 1991 року і викликане застосуванням Кремлем хімічної зброї проти власних громадян, йдеться в поясненні до рішення.

Про це повідомляє Голос Америки.

Під санкції потрапила міжнародна допомога Росії, продаж зброї та кредитування уряду Росії. Передбачено важливі виключення з режиму санкцій, зокрема для програм співпраці у космосі та безпеки польотів.

Запроваджуються наступні санкції:

1. Припинення міжнародної допомоги Росії зі США, крім нагальної гуманітарної допомоги.

2. Припинення продажу зброї Росії у відповідності до закону про контроль над експортом зброї США. Передбачається видача дозволів на програми космічної співпраці.

3. Заборона фінансування продажу зброї Росії.

4. Відмова в наданні Росії кредитів, гарантій за кредитами, або фінансової допомоги від установ уряду США.

5. Заборона на експорт товарів та технологій сфери безпеки.

Адміністрація Трампа оголосила плани доповнити вже існуючі санкції проти Росії 8 серпня через використання Москвою нервово-паралітичної речовини проти колишнього російського агента та його доньки в Великобританії.

Згодом від такої ж речовини у червні загинула жінка в Еймсбері – містечку неподалік Солсбері. Росія відкидає причетність, але американські санкції через 90 днів перейдуть на наступний – жорсткіший етап, якщо Кремль не наведе докази, що більше не використовує хімічну й біологічну зброю і не допустить інспекторів ООН для перевірок.

Нагадаємо, Європейський Союз нещодавно продовжив свої санкції проти Росії у зв’язку з Кримом та війною на Донбасі, але не накладав окремих санкцій через Солсбері, хоча раніше майже усі країни ЄС вислали російських дипломатів на знак протесту. З наступного року Британія офіційно припиняє членство у Євросоюзі і в галузі економічних санкцій буде проводити самостійну політику.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…