200-ліття Шевченка флеш-мобом відзначили 23 країни світу

200-ліття Тараса Шевченка відзначили флеш-мобом «Весь світ читає Шевченка» у 23-ьох країнах світу. Зокрема, учасники декламували «Заповіт».

Про це VIDIA повідомили у прес-службі Українського католицького університету.

У кожній країні флеш-моб, який організували студенти Українського католицького університету та Університету банківської справи НБУ, стартував о 12:00 за місцевим часом.

Untitled

Святкове читання розпочалось у Мельбурні (Австралія), далі – у Владивростоці(Росія), Україні, Центральній  і Західній Європі, Кейптауні (ПАР) та завершилось у Бразилії й містах США і Канади.

Особливо активними були країни, де компактно проживає українська діаспора – Польща та США. Так, «Заповіт» читали в Любліні, Варшаві, Ґданську, Кракові, а також в багатьох містах Америки: у Денвері, Філадельфії, Вашингтоні.

Окрім «Заповіту», учасники співали пісень, читали поезію та прозу Тараса Шевченка, обговорювали події в Україні.

До акції долучилися і в Україні. «Заповіт» читали у Севастополі, Донецьку, Кривому Розі, Тернополі, а також в малих містах та селах Галичини.

У Яворові майже 500 людей одночасно декламували «Як умру, то поховайте…».

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…