Скрипка заспівав у Чикаго разом із зіркою джазу, аби підтримати реабілітаційні центри в Україні

Лип 27, 2016

Києво-Могилянська Фундація Америки організувала непересічну українсько–американську благодійну подію в Чикаго. Улюблена джазова співачка «Міста Вітрів» Лин Джордан, легендарні музиканти гурту Шиверс та український рок-музикант Олег Скрипка зустрілись разом на сцені одного з найвідоміших джаз-клубів Чикаго.

Звучить як блискуче поєднання: харизматична американська блюзова діва та український рок-співак з баяном, і все це – з благодійною метою, адже зібрані кошти підуть на підтримку Центрів психологічної реабілітації у Києві та Слов’янську, які відкрила Києво-Могилянська академія, йдеться у сюжеті VIDIA.

«Більш ніж півтора мільйона біженців в Україні – це люди, які усе втратили, втратили свої домівки, діти бачили, як бомбили їхні школи. А скільки воїнів, які пережили жах війни. Такі центри дуже потрібні Україні. Тому ми й вирішили організувати цей благодійний вечір», – каже президент Києво-Могилянської Фундації Америки Марта Фаріон.

Більш ніж 10 років минуло від концерту Лин Джордан в Україні, де вона разом зі своїм гуртом виступала на Майдані Незалежності. Тоді, пригадує вона, публіка ще не зовсім розуміла відбірний американський блюз і джаз та лише пісня “I will survive” (Я переживу) змусила танцювати багатотисячну аудиторію київського Майдану. Тоді Лин Джордан і закохалась в Україну.

«У 2000 році моя близька подруга Марта Фаріон запросила мене виступити в Україні на днях Чикаго в Києві. Тоді я справді полюбила цю країну та людей», – говорить Лин Джордан.

Вже не вперше в Чикаго співає Олег Скрипка, тут його «Весну» щороку чекають українці. Олег у захваті від харизматичної Лин та її гурту, які професійно імпровізують, підхоплюють українські хіти.

«Ми легко знайшли спільну мову – у нас дуже добре складаються тембри. Це такий експериментальний вечір, який ще й має благодійну складову – це прекрасно», – ділиться враженнями Олег Скрипка.

Музиканти вперше побачились перед концертом і лише за півтори-годинну репетицію зірки блюзу і року вивчили пісні один одного, і ось – результат: найвідоміший чиказький хіт співають разом та ще й українську «Черемшину» в блюзовій обробці.

Саме такі події наближають нас до перемоги, до прекрасної «країни мрій», запевняє зі сцени Олег Скрипка. До «країни мрій» без війни, де замість вибухів звучатиме джаз.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…