Діаспору в США закликають не змарнувати петицію до уряду щодо порятунку Сенцова

Сер 29, 2018

Петиція до федерального уряду США про вимогу негайного звільнення Олега Сенцова, зареєстрована 9 серпня, наразі зібрала менше третини необхідних підписів. Багаточисленну українську діаспору в США закликають не змарнувати цю ініціативу, адже петиція потребує лише 100 тисяч підписів.

Про це повідомляє VIDIA.

Від часу реєстрації з необхідних 100,000 підписів зібрано лише 30,888. Термін збору підписів спливає за 10 днів – 8 вересня 2018 року. Якщо петиція до цього часу не збере 100 тисяч підписів, вона залишиться без розгляду.

«Невже ми не здатні дати 100 тисяч підписів, щоб Білий дім розглянув петицію про звільнення Олега Сенцова, підписання якої займає 10 секунд»! – закликали активні діаспоряни на Facebook-сторінці глобальної акції Save Oleg Sentsov.

Підписати петицію можна за посиланням https://petitions.whitehouse.gov/petition/save-oleg-sentsov.

Для цього потрібно вказати своє ім’я та прізвище, а також адресу електронної пошти, куди буде надіслано листа з проханням підтвердити свій підпис під петицією.

Українець Олег Сенцов був затриманий російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Його звинувачували в нібито підготовку терактів на півострові під час окупації Росією. Пізніше Сенцова звинуватили в зберіганні зброї та вибухівки. 5 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму.

Сенцов почав голодування 14 травня 2018 року. Він вимагає звільнити всіх утримуваних Росією українських політв’язнів.

Нагадаємо, 9 серпня на сайті Білого дому з’явилася петиція з закликом до американського уряду задіяти всі важелі для звільнення українського режисера Олега Сенцова, ув’язненого в Росії.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…