Хресний хід за єдину помісну церкву втричі перебільшив ходу Московського патріархату

Лип 30, 2018

Понад 65 тисяч вірян пройшли центром Києва у суботу, 28 липня, з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі, а також з метою підтримати створення єдиної Української православної церкви. На відміну від процесії Московського патріархату, яку очолили депутати від «Опозиційного блоку», хресний хід очолили військові капелани, президент із родиною та духівництво з усієї України.

Про це повідомляє ТСН.

Українці приїхали у столицю на спільну молитву і не приховували свого піднесення від цього. Володимирський собор у Києві не вміщував всіх охочих помолитися: побувавши в святині, люди поступалися місцем одне одному.

Серед вірян було чимало військових, хтось буквально щойно повернувся зі сходу разом із капеланами.

«Ми відчували і відчуваємо цю підтримку від капеланів. Ми бачимо, як змінюється громада, коли приходить в громаду саме Київський патріархат», – казали вони.

Саме військові капелани й очолили процесію, далі йшло духівництво, офіційні особи, а слідом десятки тисяч людей із прапорами. Порівнюючи цю процесію з утричі меншою ходою УПЦ МП днем раніше, віряни зазначали: «Чесно – різниця колосальна. Це просто стати між людьми, коли почалося богослужіння, і тут все одразу зрозуміло. Це не селфі-фото, це поклик душі і серця».

«Ми наблизилися впритул, як кажуть, до визнання єдиної помісної Української церкви. А це означає, що це наближає нашу перемогу над зовнішнім ворогом», – заявив під час ходи Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

«Я гарантую: влада не втручатиметься у суто внутрішні церковні справи, але наголошую – і іншим державам українська влада не дозволить цього робити. Для того і вважаю конче необхідним обрубати всі щупальця, якими всередині нашого державного організму орудує країна-агресор», – заявив у своєму виступі Порошенко.

Читайте також: Хрест навхрест: як Москва заважає Києву отримати незалежну церкву.

Читайте також

Як іноземці з усього світу приїжджають в УКУ вчити українську
Україна
0 shares0 views

Як іноземці з усього світу приїжджають в УКУ вчити українську

vidia.ua - Сер 01, 2018

Люди різного віку та професій, з різних куточків світу вже 16 років поспіль приїжджають на Школу української мови та культури в УКУ. Серед…

Вистава «Лісова пісня» Лесі Українки зачарувала американців
Світ
0 shares0 views

Вистава «Лісова пісня» Лесі Українки зачарувала американців

vidia.ua - Сер 01, 2018

Вистава «Лісова пісня» за драмою-феєрією Лесі Українки йтиме майже місяць на сцені одного з театрів американського Сіетла. Про це йдеться в сюжеті Голосу…

Фільм про полонених і зниклих українців отримав нагороду Мадридського кінофестивалю
Світ
0 shares0 views

Фільм про полонених і зниклих українців отримав нагороду Мадридського кінофестивалю

vidia.ua - Сер 01, 2018

Український документальний фільм «Межа очікування» про полонених і зниклих безвісти в Криму і на Донбасі отримав нагороду в категорії «Кращий режисер документального фільму…