Українці зібрали для «Історичної правди» вже 425 тисяч гривень

Гру 19, 2017

Онлайн-ресурс «Історична правда» в межах оголошеного у серпні звернення про підтримку зібрав вже 425 тисяч гривень з потрібних 1 млн.

Про це повідомляє VIDIA з посиланням на Facebook-сторінку автора проекту Вахтанга Кіпіані.

Влітку 2010 року проект «Історична правда» заснували три українські журналісти та історики: Вахтанг Кіпіані, Павло Солодько та Олександр Зінченко.

Відтоді він перетворився на найбільш популярний сайт про історію в Україні та один з головних майданчиків для важливих дискусій навколо минулого. Наразі «Історична правда» – це майже 23 мільйони користувачів, близько 9 тисяч науково-популярних, наукових та полемічних публікацій, а також 600 авторів та 7 спецпроектів. У співпраці із українськими видавництвами започатковано «Бібліотеку Історичної правди», у якій вийшло вже 6 книжок.

Минулого літа через організаційні труднощі проект опинився на межі закриття. Беззмінний випусковий редактор сайту Павло Солодько був мобілізований до українського війська. Олександр Зінченко був призначений заступником директора Українського інститут національної пам’яті. Оновлення сайту руками одного редактора замість трьох не могло не позначитися на роботі «Історичної правди».

Тому 22 серпня 2017 року проект оголосив кампанію збору коштів «Від Незалежності до Незалежності» з метою зібрати 1 мільйон гривень від 26-го Дня Незалежності 24 серпня 2017 року до 100-річчя проголошення Незалежності УНР 22 січня 2018 року.

Натомість автори проекту обіцяють більше цікавого історичного контенту та нові спецпроекти, зокрема про українську революцію 1917-1921 років, про український визвольний рух, про історію взаємовпливів українців і євреїв та ін.

Долучитися до підтримки проекту «Історична правда» можна тут.

Нагадаємо, минулого квітня Вахтанг Кіпіані презентував у Чикаго книжку про історію діаспори.

Читайте також

10 стартапів, що змусили світ говорити про Україну в 2017-му
Вибір редакції, Світ, Україна
0 shares0 views

10 стартапів, що змусили світ говорити про Україну в 2017-му

vidia.ua - Гру 28, 2017

Про ці українські компанії писали західні видання, їхні продукти та послуги замовляли за кордоном, а кампанії збору коштів отримували величезні суми від людей…

Німецька газета Bild назвала українську шахістку Музичук «переможцем дня»
Світ
0 shares0 views

Німецька газета Bild назвала українську шахістку Музичук «переможцем дня»

vidia.ua - Гру 28, 2017

Німецька газета Bild у своїй традиційній рубриці назвала українську шахістку Анну Музичук «переможцем дня», а віце-прем’єра уряду Росії Віталія Мутка – «невдахою дня».…

На Різдвяному ярмарку в Страсбурзі пригощали українськими варениками
Світ
0 shares0 views

На Різдвяному ярмарку в Страсбурзі пригощали українськими варениками

vidia.ua - Гру 28, 2017

Цього року на Різдвяному ярмарку в Страсбурзі в українському «шале» частували варениками та гарячим вином. Охочі могли купити новорічні прикраси з Петриківським розписом,…