Українсько-канадський ансамбль вирушає до України з унікальною програмою

13 липня на сцені Івано-Франківського облмуздрамтеатру виступить українсько-канадський ансамбль “Вітер”. Видовищне шоу артисти покажуть і в Чернівцях, Вінниці та Києві, передає “Репортер“.

“Протягом двогодинного виступу глядачі зможуть зануритися в Україну 125-річної давнини”, – йдеться у анонсі.

Ансамбль “Вітер” зародився в Едмонтоні 20 років тому. Він відомий не лише в Канаді, але й за кордоном. Колектив активно гастролює Бразилією, Аргентиною, Хорватією, Угорщиною та Австрією.

В Україні “вітряні” канадці виступали вже чотири рази. Востаннє були у 2012-му. Але цьогоріч вони вперше приїдуть повним складом з масштабною програмою.

“Українці Канади з покоління в покоління передають старі традиції, так добре навчились їх цінувати, що й нині вони ідентичні тим звичаям, які були 125 років тому, — говорить представник ансамблю Ольга Ейріх. — Глядачам має бути дуже цікаво, бо “Вітер” привезе сюди Україну 125-річної давнини. Це будуть саме ті співанки, пісні й танці, з якими за океан емігрували їхні прапрадіди. Вони й не знають іншої України”.

За словами пані Ольги, залучати молодь до ансамблю, до української культури не важко, адже в Канаді це дуже популярно, навіть модно.

“Там престижно знати українську, знати, звідки твої пращури, — каже Ольга Ейріх, — хоча б співати українською, бо не всі учасники колективу нею розмовляють”.

NEK1813

До речі, цього року канадські колеги-танцюристи відмовляли “Вітер” їхати в країну, де триває війна.

“Їм казали, що вони — божевільні, — переповідає Ейріх. — Але саме цим туром учасники ансамблю хочуть показати, що вони солідарні з нами, що вони теж українці, хоч два-три покоління з них уже народжені в Канаді. Цей тур вони організували власним коштом і, крім солідарності з нами, присвятили його двом датам — 125-ій річниці першого переселення українців до Канади і 25-ій річниці Незалежності України”.

Нагадаємо, посол України в Канаді розвінчав міфи про тамтешню діаспору. 

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…