Українці потрапили до відомого фотоблогу Humans of New York

Фотоблог Humans of New York з короткими історіями та фото людей з вулиці останні кілька днів публікує портрети українців з Києва, Одеси, Білої Церкви та села Коржі.

Блог Humans of New York, у сторінки якого більше 9,5 мільйонів лайків на Facebook,  опублікував уже півтора десятка історій з України, пише “УП. Життя“.

На першому фото з України, автор фотоблогу зобразив школярів.

Як пояснив фотограф, в Україні в перший же день після важкого переїзду він міряв про сон, але його розбудила ранкова смска від перекладача: “Сьогодні починається школа. Якщо знайдеш школу до 9 ранку, побачиш українських дітей з квітами у волоссі”.

Наступне фото – київський школяр.

Далі на фото з села Коржі – жінка, яка зізналась фотографу, що півроку тому усиновила сироту (3,5 років) і їй зараз важко – дитина дуже активна.

Але на запитання про найщасливішу мить зізналась: “Одного ранку я стояла на кухні, а він обійняв мене, не спитавши дозволу”.

Історія чоловіка з села коржі: “Коли я був молодим, мій найкращий друг і я здавали екзамен, аби стати пілотами. Я знав усі відповіді і швидко на них дав відповіді. Але мій друг мав труднощі з математикою, тож я нахилився і спробував йому допомогти. В цей час нас обох упіймали і екзамени ми обоє автоматично завалили. Я не став пілотом, але я завжди почував себе добре за цю спробу допомогти другові”.

Дівчинка з Білої Церкви. Фото зібрало майже 600 тисяч лайків.

Далі на фото з Києва – батько з дівчинкою на плечах. Їхня історія: “Вчора був наш перший день у дитячому садку, я вже починаю морально готуватись до появи першого бойфренда”.

Фото з Білої Церкви зображає двох ветеранів.

– Ми пішли на війну, коли нам було 18.

– Що вам найбільше запам’яталось з неї?

– Мою частину переміщували потягом, німецькі літаки почали нас атакувати. Ми вистрибнули і почали бігти через поле. Я мав нести на плечах пораненого товариша, тому рухався досить повільно. Один з літаків кружляв довкола і скинув бомбу прямо біля мене. Я чув, як щось позаду стукнуло мене і я впав на землю. Я був певен, що мене поранили, але не бачив ніде кров. Коли я нарешті добіг до якогось кутка, зняв з себе свій рюкказ і побачв величезну дірку у ньому. Коли я його відкрив, побачив що там все розірвано. І шматок шрапнелі, який застряг у шкіряній підошві мого черевика”.

Фото з Одеси:

– Яка найбільша ціль у вашому житті?

– Бути корисним.

Істоорія чоловіка з Одеси:

– Я був професором з морської білогої протягом 64 років.

– Що з того, про що ви дзінались про океан за весь цей час, вражає вас найбльше?

– Він величезний.

Хлопчина з Одеси:

 – Ким ти хочеш стати, коли виростеш?.

– Татом.

– А що найкраще у тому, аби бути татом?

– Купити собі скейт.

Фото із села Коржі:

– Який у вас план дій, якщо приїде фермер?

– Бігти.

Киянка розповіла фотографу, що всього боїться: “Я всього боюсь. Я читала книжки з психології, аби з’ясувати, чому. Розумом я розумію, що все гаразд. Я знаю, що мені лише 20, у мене так багато переваг. Але я боюсь, що я недостатньо зробила. Я боюсь майбутнього. Боюсь стати старою. Боюсь бути одною. Боюсь мати дитину. Боюсь темряви, я справді боюсь темряви”

Хлопець з Одеси: “Я закохався у дівчину, яка, як я логічно розумів, не підходить мені. Нічого з цього не вийшло. Після всього я зробив фільм про ці стосунки, у якому йшлося, що не варто давати серцю брати верх над розумом. А тепер я зробив точно таку саму помилку з другою дівчиною”.

Автор розповів історію фото, на якому зображена чарівна жінка похилого віку з Одеси.

“Коли я спершу попросив зробити фото, вона сказала ні, але інша літня жінка, яка проходила повз, почала емоційно щось говорити їй українською. Ймовірно, ця перехожі переконала її, бо одеситка з фото знизала плечима і погодилась сфотографуватись. Коли я її сфотографував, спитав перекладача: “Що сказала інша жінка?”

“Вона сказала: Ви не можете відмовитись від фото, бо ви маєте презентувати жінок нашої країни!”

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…