СКУ: Владні структури понижують імідж України у світі

Сер 18, 2011

Світовий конгрес українців заявляє, що суд над Юлією Тимошенко – це боротьба з опозицією.

Про це сказав президент Світового конгресу українців Євген Чолій біля Печерського райсуду Києва, повідомляє прес-служба партії “Батьківщина”.

«Влада окреслює цей суд як боротьбу з корупцією, а світ вважає, що це боротьба з опозицією», – зазначив він.
Чолій підкреслив, що в жодній демократичній країні світу суд не відбувається в таких умовах, коли, зокрема, замість судді спостерігачам видно лише спини міліціонерів, коли суддею ігнорується прохання підсудної про надання медичної допомоги, коли суд над екс-прем’єр-міністром чиниться в надзвичайно тісному приміщенні.

Голова Світового конгресу українців також заявив, що арешт Юлії Тимошенко є невиправданим.

«Пані Тимошенко неодноразово показувала, що мала різні нагоди виїхати з України, але не зробила цього і не зробить», – наголосив він.

«Ми закликаємо владні структури і суддю виконувати Конституцію України та прислухатись до світового співтовариства, яке недвозначно засудили цей невиправданий арешт та негайно звільнили Тимошенко. Владні структури понижують імідж України у світі подібними судовими процесами. Це питання демократії в Україні», – заявив Чолій.

У свою чергу, президент Європейського конгресу українців Ярослава Хортяні додала, що побачивши, як проходить суд над Тимошенко, вона дійшла висновку, що «це не суд, а судилище не тільки над Юлією Тимошенко, а над українським народом».

«Я звертаюсь до українського народу: станьте за себе, тому що після Юлії Тимошенко під суд піде опозиція, а після опозиції весь український народ», – заявила вона.

Медіа-портал української діаспори www.vidia.us

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…