Янукович хоче сподобатись українській діаспорі

Сер 18, 2011

З 19 по 23 серпня у Києві будуть відбуватися два заходи, на які з’їжджається українська діаспора з усього світу. Це – Форум Української всесвітньої координаційної ради та загальні збори Світового конгресу українців. На першому із заходів запланована присутність Віктора Януковича, якому, мабуть, доведеться почути критику на свою адресу та обурення діями української влади під його керівництвом. Про це неодноразово заявляли представники українських організацій діаспори.

Як повідомляє видання Експрес з посиланням на прес-службу глави держави, президент Україна вніс як невідкладний для позачергового розгляду Верховною Радою України проект закону Про внесення змін до деяких законів України щодо закордонних українців.

Законопроектом передбачено на законодавчому рівні затвердити принципи співпраці із закордонними українцями.

Пропонується визначити, що закордонний українець, який перебуває в Україні на законних підставах, користується такими ж правами і свободами, а також несе такі само обов’язки, як громадянин України, за винятками, встановленими Конституцією, законами України чи міжнародними договорами.

Закордонні українці зможуть працювати на підприємствах, в установах і організаціях або вести іншу трудову діяльність на підставах і в порядку, встановлених для громадян Україні, і набувати громадянство України за спрощеною процедурою.

Етнічні українці-випускники іноземних шкіл будуть мати право на навчання в Україні за рахунок бюджету в межах квот, встановлених для навчання іноземців та осіб без громадянства.

Проектом закону пропонується передбачити надання державними органами влади України організаційної, методичної, технічної та іншої допомоги, а також фінансової підтримки громадським організаціям зарубіжних українців.

Прийняття змін до деяких законів України щодо закордонних українців буде сприяти посиленню системності в роботі державних установ з громадськими організаціями закордонних українців та забезпечить більш повне задоволення їхніх національно-культурних, освітніх, мовних та інформаційних потреб, зазначає прес-служба.

Медіа-портал української діаспори www.vidia.us

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…