Наступного тижня у Львові відбудеться фестиваль дизайну вишиванки

Лип 05, 2018

У Львівському палаці мистецтв впродовж 12-15 липня триватиме культурно-мистецький захід – «Фестиваль дизайну вишиванки». Про це повідомляє Galinfo.

В рамках фестивалю відбудеться виставка унікальних народних святково-обрядових костюмів з фонду Музею народної архітектури та побуту у Львові ім. К. Шептицького.

«На показ львів’янам та гостям фестивалю будуть виставлені шість зразків найбільш колоритного українського стрия. Ще один костюм ми представимо з винниківського Історико-краєзнавчого музею. Ця виставка буде супроводжуватись світлинами авторства видатного етнографа першої половини 20 ст. Юліана Дороша. А костюми представляють західний регіон – Підляшшя, Холмщину, Яворівщину та Гуцульщину», – повідомила керівник мистецького відділу палацу мистецтв Галина Дорощук.

Виставка старовинної вишивки від Історико-краєзнавчого музею м. Винники відбуватиметься 13 липня у супроводі дуету бандуристок Юлії Когут та Вікторії Гамар. На заході ледь не щодня співатимуть та гратимуть на музичних інструментах. Оперні співаки виконають світові джазові хіти, українські пісні та оперні арії. На закритті заходу виступатимуть гурт МалДіви, співачка Анастель, гурт Глембері та Михайло Мирка.

14 липня о 13.00 гостям буде запропоновано три майстер-класи: створення гуцульського взуття; флористика – створення квіткових букетів; бойовий гопак, де навчатимуть базових прийомів українського бойового мистецтва, розробленого на основі елементів традиційного козацького бою.

Організатори обіцяють також показ моделей під час дефіле. Першу демонстрацію вишивки представить ПП «РУТА Студія-Дизайн». Другий показ моделей вишитого одягу – від Ірини Грицюк, яка має колекцію вишиванок з 1985 до 2015 рік. За словами пані Ірини, це – ретроспектива старовинних візерунків, які поширені на теренах Західної України і їхнє сучасне втілення у сорочках, сукнях та інших речах гардеробу.

Крім того, на фестивалі можна буде побачити комп’ютеризоване обладнання для вишивки, різні механізми для створення гобеленів, тканин, килимків та інших цікавих речей.

Читайте також – Якими були традиційні українські вишиванки: давні магічні символи, приховані у візерунках.

Читайте також

Як закінчувалася «дружба народів»: п’ять фактів порушення Росією договору
Україна
0 shares0 views

Як закінчувалася «дружба народів»: п’ять фактів порушення Росією договору

vidia.ua - Сер 31, 2018

Президент України Петро Порошенко пропонує розірвати договір «Про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Росією», що «з вини Москви вже давно став…

Аеропорт «Бориспіль» урочисто відзначить старт першого рейсу Ryanair
Україна
0 shares0 views

Аеропорт «Бориспіль» урочисто відзначить старт першого рейсу Ryanair

vidia.ua - Сер 31, 2018

Урочистий запуск першого рейсу авіакомпанії Ryanair «Київ-Бориспіль – Берлін-Шенефельд» відбудеться 3 вересня у Міжнародному аеропорту «Бориспіль». Про це повідомляє VIDIA з посиланням на…

Варфоломій повідомив російського патріарха про впровадження автокефалії в Україні
Світ
0 shares0 views

Варфоломій повідомив російського патріарха про впровадження автокефалії в Україні

vidia.ua - Сер 31, 2018

Сьогодні під час зустрічі у Стамбулі Константинопольський патріарх Варфоломій повідомив Московського патріарха Кирила про впровадження рішення про автокефалію в Україні. З такою заявою…

  • Dora Mart

    Дуже файно. Мені подобається все українське, вважаю,що наші люди вміють добре робити. І гарним прикладом цього є дитяче взуття: https://theoleo.com.ua/
    Воно дійсно вищого гатунку та досить зручне!