Українська діаспора вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні

Лют 20, 2018

Світовий конгрес українців вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні, загиблих на Майдані.

Про це повідомляє VIDIA з посиланням на сайт СКУ.

«20 лютого 2018 року українці всього світу будуть відзначати четверту річницю трагічних подій на київському Майдані незалежності, які жорстоко та безжалісно обірвали життя жінок і чоловіків, які своїм героїзмом привернули міжнародну увагу до України, забезпечивши, щоб український народ не залишився наодинці в боротьбі за демократичні цінності, основні права та принципи, котрі  сповідує західна цивілізація», – йдеться у повідомленні.

Гібридна війна Російської Федерації проти України щодня забирає життя українців, а широкомасштабна дезінформаційна кампанія має на меті дискредитувати Україну і її народ, зазначили у СКУ.

«Нехай жертовність Героїв Небесної Сотні, Героїв Революції Гідності та відважних захисників України, які зупиняють Російську Федерацію від просування на захід до Європи, будуть постійним нагадуванням про крихкість миру і безпеки та про важливість залишатись непохитними в забезпеченні виведення іноземних військ з України, включаючи деокупацію Криму», – підкреслили в організації.

«У цю річницю Світовий конгрес українців висловлює вдячність міжнародному співтовариству за його посилену та несхитну підтримку України, віддаючи належне пам’яті та перемозі Героїв та учасників Революції Гідності, зокрема Небесній Сотні,» – заявив президент СКУ Євген Чолій.

Нагадаємо, проект архітекторів зі Львова Ірини Волинець і Марії Процик переміг на конкурсі на найкращий проект «Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні» у Києві.

Читайте також

В Українському музеї у Чикаго вчитимуть писанкарству
Світ
0 shares0 views

В Українському музеї у Чикаго вчитимуть писанкарству

vidia.ua - Лют 23, 2018

Завтра, 24 лютого, в Українському музеї у Чикаго відбудеться майстер-клас писанкарства, де майстриня Ганна Чичула навчить цій чудовій традиції всіх бажаючих. Про це…

У турецькому Ізмірі відкрили українське товариство
Світ
0 shares0 views

У турецькому Ізмірі відкрили українське товариство

vidia.ua - Лют 23, 2018

Українці турецького Ізміру офіційно зареєстрували громадське об’єднання під назвою «Українська спілка солідарності в Ізмірі» (Izmir Ukrayna Dayanışma Derneği). Про це повідомляє VIDIA з…

Уряд Канади надав $1.45 млн освітньому проекту про Голодомор
Світ
0 shares0 views

Уряд Канади надав $1.45 млн освітньому проекту про Голодомор

vidia.ua - Лют 23, 2018

Уряд Канади надав додатковий трирічний грант у розмірі $1.45 млн на підтримку «Національного освітнього туру про Голодомор» (Holodomor National Awareness Tour). Про це…