Уряд Канади надав $1.45 млн освітньому проекту про Голодомор

Лют 23, 2018

Уряд Канади надав додатковий трирічний грант у розмірі $1.45 млн на підтримку «Національного освітнього туру про Голодомор» (Holodomor National Awareness Tour).

Про це 22 лютого заявив у Торонто секретар Міністерства з питань канадської спадщини Арфі Вірані, повідомляє VIDIA з посиланням на прес-службу Конгресу українців Канади.

Проект, заснований у 2015 році Канадсько-українською фундацією за фінансового сприяння уряду Канади, включає «пересувний клас» – спеціально облаштований автобус з інтерактивним обладнанням, який подорожує освітніми закладами Канади з метою донесення правди про трагічні події 1932-1933 рр. в Україні. За останні три роки «пересувний клас» відвідало понад 25,000 канадців, включаючи понад 18,000 студентів та викладачів.

«Метою проекту була побудова зв’язків між громадами для просування міжкультурного порозуміння, толерантності, свідомості та глибшої поваги до демократичних цінностей, які ми, канадці, так плекаємо. Саме це ми і робили, і нам дуже приємно, що уряд Канади відзначив успіх проекту, продовживши його ще на три роки» – зазначив колишній голова Канадсько-української фундації та керівник проекту Боб Онищук.

«Ми вдячні урядові Канади за його міцну підтримку освіти про Голодомор, яка навчить канадців нашої спільної відповідальності за супротив тиранії, гніту та злочинам проти людяності по всьому світі», – заявив президент Конгресу українців Канади Павло Грод. – «Цього року ми відзначаємо 85-ті роковини Голодомору. Ми вшановуємо пам’ять мільйонів жертв Голодомору та дякуємо вижившим за їхні мужні свідчення, завдяки яким цей жахливий геноцид не лишився непоміченим у світі».

Окрім канадського уряду, фінансову підтримку проекту «Національного освітнього туру про Голодомор» також надали уряди провінцій Онтаріо та Манітоби, а також фундації Temerty Family Foundation, Ihnatowycz Family Foundation, Petro Jacyk Education Foundation та Huculak Foundation.

Дізнатися більше про проект можна тут.

Нагадаємо, нещодавно Ізраїль зробив перший крок до визнання українського Голодомору геноцидом.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…