У Мюнхені українка презентувала перфоманс про Майдан та війну

Гру 19, 2014
Ольга Михайлюк під час перфомансу

Ольга Михайлюк під час перфомансу

Київська мисткиня Ольга Михайлюк показала свій перфоманс «Просто пішли» у мюнхенській галереї GEDOK. Про це пише Art Ukraine.

Ідея проекту зародилася у авторки під час осмислення особисто пережитих подій на Майдані, в Криму та на Донбасі. Це спроба пояснити світові події, переживання та процеси, що мали місце в Україні протягом останнього року.

Глядачам показали відео, на якому Ольга проходить 40 км – приблизно стільки ж подолали люди, що втікали з Луганська від обстрілів, яких мисткиня зустріла влітку на залізничній станції «Комунарськ». В процесі перфомансу авторка написала крейдою на стінах галереї назви українських міст та пояснення-емоції, які з ними асоціюються. Наприкінці дійства перекладач розповіла глядачам останні статистичні дані з Донбасу і запропонувала усім небайдужим написати листи до мешканців Донбасу та художніх музеїв Краматорська й Бердянська.

«Важливо просто піти. Потім з’являється напрямок. Потім мета. Важливо вірити, що є місце, де тобі буде добре. Зараз я в Мюнхені. Мої друзі з Донбасу в Києві. Але там  лишилися тисячі без світла, води, опалення, без віри, що існує місце, де їм буде добре. Я хочу, щоб вони повірили й просто пішли. Я хочу, щоб ті, які просто пішли, вірили», – пояснила свій задум Ольга Михайлюк.

_3

Перфоманс «Просто пішли» став першою із серії подій проекту «SREDDING MAPS», який проходитиме у Мюнхені впродовж трьох місяців, за участі Ольги Михайлюк та українських художників Віталія Кохана та Мирослава Вайди.

Нагадаємо також, що в Італії українці показали коротку виставу тіней про трагічні події в Україні.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…