На батьківщині Шевченка заборонили його вірші?

Бер 10, 2013

Прем‘єр Микола Азаров поклав квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку в Києві з нагоди 199-ї річниці від дня народження поета. Також у церемонії взяли участь народні депутати, урядовці, представники київської влади, громадські та культурні діячі, повідомляє «Українська правда» з посиланням на «Урядовий портал».

Представники опозиційних партій також поклали квіти до пам’ятника Шевченку в центрі Києва.

У той же час, на сайті президента не повідомляється про участь Віктора Януковича у будь-яких заходах, пов’язаних з відзначенням 199-ї річниці від дня народження Шевченка.

Хоча днями раніше президент висловив стурбованість байдужістю Кабінету міністрів до підготовки святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

Видання також повідомляє, що у селі Моринці на Черкащині місцевій громаді заборонили святкувати 199-річчя з дня народження поета Тараса Шевченка. Про це заявив на своїй сторінці в Facebook нардеп від «Батьківщини» Олександр Бригинець, який у суботу відвідав Моринці, де народився Шевченко.

«Приїхав у Моринці. Місцева громада розповіла, як сьогодні влада святкувала 199-річчя із дня народження Шевченка. Нагнали міліції, більше ніж гостей (громада каже, що було 2 взводи), місцевому хору не дали можливості заспівати, а моринським школярам прочитати вірші Шевченка, мотивуючи це тим, що Шевченко писав революційні вірші, а це зараз недоречно», – написав опозиціонер.

«Голова с. Моринці заборонив місцевій громаді святкувати День народження Шевченка. Цікаво, що офіційні святкування проходили о 7.30 ранку. Народ обурений діями влади. А найбільше тим, що Шевченко знову виявився забороненим поетом у Моринцях», – додав він.

Медіа-портал VIDIA

Читайте також

Українська діаспора у США виходить на протести проти російської агресії
Світ
0 shares0 views

Українська діаспора у США виходить на протести проти російської агресії

vidia.ua - Лис 25, 2018

[caption id="attachment_70602" align="aligncenter" width="545"] Фото: Оксана Федорук-Терлецька[/caption] Повідомлення про заплановані протести української діаспори у США проти російської воєнної агресії почали з'являтись на сторінках…

Як діаспора боролась за правду про Голодомор
Україна
0 shares0 views

Як діаспора боролась за правду про Голодомор

vidia.ua - Лис 24, 2018

Попри географічну віддаленість від Батьківщини, українська діаспора США і Канади завжди зберігала ментальний зв’язок нею та вболівала за долю свого народу, пильно стежила…

У Чикаго покажуть фільм про реабілітацію українських військових
Новини, Світ, Україна
0 shares0 views

У Чикаго покажуть фільм про реабілітацію українських військових

vidia.ua - Лис 16, 2018

Фільм з назвою "Rehab" (Реабілітація) покажуть в Чикаго в Українському культурному центрі 18 листопада. У документальній стрічці йдеться про реабілітацію шести військовиків, які отримали…

  • Галичанин

    Ось НАМ і “ПокРащення”.До ТАКОГО МАРАЗМУ НАВІТЬ САВЄТИ НЕ ДОДУМАЛИСЬ! Оце ТАКА УКРАЇНСЬКО-Хамсько_ПРоФФесорська влада.ЖАХ! ЖАХ!! ЖАХ!!!А,ЩО буде надалі??? Навіть уявити неможливо! Уяви бракує!!

  • Norbert

    …ось слово http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GMEz-RfOXAo