Президент СКУ хоче поговорити з Януковичем про демократію і фінансові вливання

Лип 23, 2012

Президент Світового конґресу українців (СКУ) Євген Чолій надіслав президенту Віктору Януковичу лист з пропозицією про робочу зустріч з керівництвом СКУ, щоб обговорити актуальні для світового українства питаня, повідомляє прес-служба організації.

Серед запропонованих тем для розмови: демократизація України, парламентські вибори, євроінтеграція, питання загрози деукраїнізації країни, 80-ліття Голодомору, 65-ліття акції “Вісла”, а також фінансові вливання діаспори в економіку України та державні програми України щодо діаспори.

Євген Чолій наголосив на постійних закликах світового співтовариства щодо важливості повернення владних структур України до демократичних принципів правління та до пошани прав людини і фундаментальних свобод.

У листі, також, йдеться про участь ув’язнених представників опозиції у жовтневих виборах та про припинення всіх форм тиску на незалежні ЗМІ.

Керівничтво СКУ хотіло б, також, обговорити з главою держави питання шкідливості поширення в Україні ідеології “русского міра”, у тому числі й прийняття “мовного” закону.

Також, пропонується поговорити про міжнародну акцію до 80-ої річниці Голодомору та встановлення пам’ятника жертвам Голодомору у Вашингтоні, а також про фінансову підтримку з боку України на відновлення Народного дому в Перемишлі.

Євген Чолій нагадав Віктору Януковичу, що українська діаспора – це важливе джерело інвестиційних ресурсів для української економіки та наголосив на необхідності оприлюднення інформації щодо розподілу коштів Державної програми співпраці із закордонними українцями за період до 2010 р. Також, запропоновано обговорити аспекти фінансового забезпечення Державної програми співпраці із закордонними українцями на період до 2015 р.

Медіа-портал VIDIA

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…

  • Oksana

    З зеком нема про що говорити поважним людям. Вiн про такi iсторичнi подii i не чув, вiн не освiчений, просто данецкiй праФФeсор. З Януковичем вже говорило багато полiтикiв, i нiякого толку. Краще нехай представники СКУ звернуться до американського президента с проханням про прискорення введення санкцiй проти украiнських чиновникiв i в першу чергу Януковича i його банди. Це буде мати кращий результат анiж переговори з ним.

  • Микола

    – Пшолвон, прідурок !!!/
    Не та розмова, не тії слова …на яку сподівався закоханий в Україну Президент Світового Конгресу Українців.
    Як, зрештою, і українці…

  • Ольга

    Говорити треба завжди!

  • Oleg

    Вже час минув говорити
    , прийшов час вимагати, бо грошики діаспори тануть в тенетах владних структур працюючи проти українців, кожен закон, що приймається діють лише на зубожіння народу і збагачення верхівки неймовірними темпами.