Усик переміг росіянина і став абсолютним чемпіоном світу з боксу

Лип 23, 2018

Вчора український боксер Олександр Усик переміг у Москві росіянина Мурата Гассієва і став абсолютним чемпіоном світу у ваговій категорії до 90,7 кілограма.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

У фінальному поєдинку Всесвітньої боксерської суперсерії за результатами 12 раундів Усик переміг одноголосним рішенням суддів – 120:108, 119:109, 119:109.

Українець зберіг свої пояси чемпіона світу за версіями WBO та WBC, а також долучив до них пояси WBA Super й IBF (ними володів Гассієв) та пасок журналу The Ring, який зазвичай вручають звитяжцеві поєдинку двох найсильніших бійців вагової категорії. Крім того, Усик отримав Кубок Мохаммеда Алі.

Ось як про перемогу Олександра Усика твітували у неділю, зокрема, і професіонали зі світового боксу:

«Після сьогоднішнього вечора я б сказав, що зараз у спорті є п’ять боксерів «елітного» рівня: Василь Ломаченко (Україна), Геннадій Головкін (Казахстан), Теренс Кроуфорд (США), Наоя Іноуе (Японія), Олександр Усик (Україна)», – вважає англійський дописувач на тему боксу Майкл Бенсон.

«Хто їде до Москви, щоб побити російського героя та забрати його нагороди, в українських національних кольорах? Цей чоловік», – пише колишній чемпіон світу з боксу Баррі Джонс.

​«Фантастична робота Усика. Повністю домінував над Гассієвим, і навіть найгірші судді у світі напевно не могли б позбавити його цієї перемоги», – твітує аналітик, тренер та боксерський менеджер Дейв Колдвелл.

«Минулої ночі сталася велика перемога для України та українського боксера Олександра Усика, який родом з Криму та покинув півострів після його анексії Кремлем», – пише у Твіттері корреспондент Радіо Свобода Крістофер Міллер.

Нагадаємо, Усик переміг у всіх своїх 15 поєдинках на професіональному ринзі.

Читайте також

Результати дослідження українських мігрантів Парижа представлено в Києві
Україна
0 shares0 views

Результати дослідження українських мігрантів Парижа представлено в Києві

vidia.ua - Сер 23, 2018

За різними соціологічними даними близько трьох мільйонів українців сьогодні працюють чи мешкають у країнах Європейського Союзу. Хто вони? Чому виїхали? Що їх тривожить?…

100 років гербу України: як тризуб став державним символом
Україна
0 shares0 views

100 років гербу України: як тризуб став державним символом

vidia.ua - Сер 23, 2018

У 2018 році виповнюється 100 років Державному гербу України. З цієї нагоди 23 серпня у центрі Києва, біля Головного поштамту України, відкрили виставку,…

У мережі з’явився фільм «Січ» про спротив «русскому миру»
Україна
0 shares0 views

У мережі з’явився фільм «Січ» про спротив «русскому миру»

vidia.ua - Сер 23, 2018

Міжнародна медіакорпорація Радіо Свобода виклала у вільний доступ у мережі Youtube документальний фільм «Січ». Фільм досліджує те, що формує «імунітет до вірусу «русского…