Під нові санкції США потрапили зять та інші друзі Путіна

Кві 06, 2018

Міністерство фінансів США застосувало нові санкції щодо 26 росіян, серед яких – зять Путіна  Кирило Шамалов та низка бізнесменів з найближчого оточення російського президента.

Про це повідомляє Голос Америки.

У списку, опублікованому Мінфіном США, фігурують сім бізнесменів, серед яких Олег Дерипаска, Ігор Ротенберг і Кирило Шамалов.

Також під санкції потрапили 12 російських компаній, зокрема Рособоронекспорт, Базовий елемент, група компаній «Ренова».

Крім того, санкції вводяться проти 17 високопосадовців, серед них – глава Росгвардії Віктор Золотов, міністр внутрішніх справ РФ Колокольцев, глава Газпрому Олексій Міллер, голова ВТБ Андрій Костін.

«Російський уряд діє непропорційно задля вигоди олігархів та урядових еліт, – заявив міністр фінансів США Стівен Мнучин. – Уряд Росії провадить зловмисну діяльність у ряді сфер по всьому світові, включаючи продовження окупації Криму та розпалювання насильства в східній Україні, надаючи режиму Ассада матеріали та зброю в той час, як вони бомблять власних цивільних, намагаючись зашкодити західним демократіям та проводити зловмисну діяльність у кіберпросторі».

Російські олігархи та еліти, які наживаються на корумпованій системі, більше не будуть захищені від наслідків дестабілізаційної діяльності свого уряду», – наголосив міністр.

До переліку увійшов зять Путіна Кирило Шамалов, за діяльність у російській енергетиці. Шамалов одружився з донькою Путіна Катериною Тихоновою в лютому 2013 року і його статки значно зросли після шлюбу, йдеться в офіційному повідомленні міністерства.

Введення цих санкцій є одним з найбільш потужних кроків з боку Вашингтона, щоб покарати Москву за зловмисні дії, включаючи агресію в Україні.

Раніше в середині березня Сполучені Штати наклали санкції на 19 росіян і 5 організацій, включно з розвідувальними службами, за втручання у президентські вибори 2016 року і кібератаки. Розвідувальні агентства США дійшли висновку, що Росія втручалася у президентську кампанію 2016 року, застосовуючи хакерські атаки і пропаганду, в зусиллях, які врешті решт включали спроби схилити вибори на користь президента Дональда Трампа. Росія заперечує, що вона втручалася у вибори.

Нагадаємо, минулого місяця ЄС продовжив санкції проти Росії за анексію Криму.

Читайте також

Українські школярі в Афінах передали в зону АТО пасхальні подарунки
Світ
0 shares0 views

Українські школярі в Афінах передали в зону АТО пасхальні подарунки

vidia.ua - Кві 06, 2018

Напередодні Великодня вчителі та учні української суботньої школи «Берегиня» в Афінах передали два ящики з пасхальними солодощами для захисників Донбасу. Про це повідомляє…

Діаспора знову закликала бойкотувати Чемпіонату світу з футболу у Росії
Світ
0 shares0 views

Діаспора знову закликала бойкотувати Чемпіонату світу з футболу у Росії

vidia.ua - Кві 06, 2018

Світовий конгрес українців знову закликає міжнародне співтовариство посилити сигнал про засудження Російської Федерації шляхом бойкоту 21-ого Чемпіонату світу з футболу. Про це йдеться…

У Північній Америці організують масштабний велопробіг на підтримку України
Україна
0 shares0 views

У Північній Америці організують масштабний велопробіг на підтримку України

vidia.ua - Кві 06, 2018

У травні 2018 року команда українських волонтерів організує трансамериканський велопробіг «Чумацький шлях в Америку» довжиною понад 10 тисяч кілометрів через США та Канаду.…