У Північній Америці організують масштабний велопробіг на підтримку України

Кві 06, 2018

У травні 2018 року команда українських волонтерів організує трансамериканський велопробіг «Чумацький шлях в Америку» довжиною понад 10 тисяч кілометрів через США та Канаду.

Про це VIDIA повідомили організатори.

Метою проекту є покращення іміджу та впізнаваності України в Америці, об’єднання українців усього світу, презентація інноваційних українських проектів та збір коштів на підтримку постраждалих в результаті війни на Донбасі.

Велопробіг триватиме з травня по серпень 2018 року і охопить 25 штатів та провінцій, а саме: Каліфорнія, Орегон, Вашингтон, Британська Колумбія, Альберта, Саскачеван, Манітоба, Мінесота, Вісконсин, Іллінойс, Індіана, Огайо, Мічіган, Онтаріо, Нью-Йорк, Квебек, Вермонт, Нью-Гемпшир, Массачусетс, Род-Айленд, Коннектікут, Пенсільванія, Меріленд та округ Колумбія.

Команда велопробігу складається з ветеранів АТО, спортсменів та волонтерів, які 2016 року організували подібний велопробіг «Українці в Європі». Тоді вони проїхали на велосипедах понад 11000 км за 100 днів через 16 країн зі Львову до Одеси через Ліссабон. Протягом проекту вони провели зустрічі з українською діаспорою, посольствами і консульствами України, місцевими ЗМІ, а також зібрали понад 7000 євро адресної благодійної допомоги для постраждалих від війни на Донбасі, встановивши рекорд України по найтривалішій груповій велопоїздці.

«У більшості іноземців вже є стійка асоціація України з війною, корупцією, екологічними та економічними проблемами. А насправді Україна – це найбільша держава в Європі, з розумним, чесним, добрим, роботящим, освітченим 40-мільйонним народом, з цікавою культурою та історією, зі смачною кухнею, з прекрасними краєвидами, з великими природними ресурсами, з колосальним аграрним та промисловим потенціалом, з вигідним географічним положенням», – зазначає команда проекту.

Понад три місяці поспіль команда долатиме в середньому до 150 км на день через 19 північноамериканських штатів від Тихого до Атлантичного океану, аби показати величезний потенціал України.

«Ми будемо не жалітися і просити, а хвастатись та пропонувати»! – підкреслюють волонтери.

Протягом велопробігу учасники планують налагоджувати зв’язки з лідерами українських спільнот по маршруту, проводити зустрічі з українською громадою та місцевою владою, а також долучати місцевих велосипедистів. Команда пропонує показ нових українських фільмів про війну на Донбасі та події Євромайдану, висвітлення реалій з району бойових дій на сході України безпосередньо від учасників подій, ознайомлення з українськими стартапами, новинками технологій, проектами, брендами, а також сувенірну продукцію з національною символікою та атрибутикою, кошти від якої підуть на благодійну мету.

Дізнатися більше інформації про маршрут велопробігу «Чумацький шлях в Америку», а також надати фінансову, інформаційну та іншу допомогу проекту можна тут.

Читайте також

«Суд історії не може оголосити іншого вироку для радянського режиму, крім кримінальної відповідальності» – Роберт Конквест про Голодомор 1932-1933 рр. в Україні
Світ
0 shares0 views

«Суд історії не може оголосити іншого вироку для радянського режиму, крім кримінальної відповідальності» – Роберт Конквест про Голодомор 1932-1933 рр. в Україні

vidia.ua - Сер 06, 2018

Сьогодні минає третя річниця з дня смерті одного із перших та найвідоміших дослідників Голодомору 1932-1933 років в Україні. Його праці змусили Захід зазирнути…

У Гарварді зберігають унікальні українські першодруки
Україна
0 shares0 views

У Гарварді зберігають унікальні українські першодруки

vidia.ua - Сер 06, 2018

Одне з найбільших у світі зібрань української літератури має американський Гарвард. Тут можна знайти першодруки «Нового завіту» «Острозької Біблії», «Абетки Федорова», «Кобзаря», оригінали…

Українці створили християнський додаток для знайомств
Україна
0 shares0 views

Українці створили християнський додаток для знайомств

vidia.ua - Сер 06, 2018

Члени громадської організації «Територія відповідальності» створили мобільний додаток для знайомств Eden. Про це повідомляє The Village з посиланням на MC.Today. Розробники зазначають, що в додатку…