У Google Maps додали українську мову

Бер 29, 2018

У корпорації Google повідомили про чергове оновлення свого картографічного сервісу Google Maps – тепер в додатку є і українська мова.

Про це повідомляє Максимум.FM.

До сервісу додали 39 мов, в тому числі і українську. Про нововведення повідомив менеджер компанії Атсуко Ямага в офіційному блозі Google.

«Чотирнадцять років тому Google Maps виглядали зовсім по-іншому і були тільки англійською мовою. Тепер більше 1 мільярда людей використовують Карти Google, щоб відкрити нові місця, знайти кращі маршрути для водіння, їзди на велосипеді і пішохідні маршрути, і зробити щось в реальному світі», – написав Атсуко Ямага.

Серед нових мов також: албанська, амхарська, вірменська, азербайджанська, боснійська, бірманська, хорватська, чеська, датська, естонська, філіппінська, фінська, грузинська, іврит, ісландська, індонезійська, казахська, кхмерска, киргизька, лаоська, латиська, литовська, македонська, малайська, монгольська, норвезька, персидська, румунська, сербська, словацька, словенська, суахілі, шведська, турецька, узбецька, в’єтнамська і зулу.

Зараз цими 39 мовами розмовляють більше 1,25 мільярда людей по всьому світі.

Google Maps – набір застосунків, побудованих на основі безкоштовного картографічного сервісу та технології, що надаються компанією Google. Створено в 2005 році. Сервіс являє собою карту та супутникові знімки планети Земля. Для багатьох регіонів доступні високодеталізовані аерофотознімки. Матеріали доступні для персонального некомерційного використання. У організаціях матеріали доступні лише для внутрішнього використання і не можуть поширюватися в комерційних цілях.

Нагадаємо, днями у Стамбульському університеті (Туреччина) було відкрито спеціальність «українська мова та література» на кафедрі слов’янських мов.

Читайте також

Квитки на фінал конкурсу Міс Українська Канада 2018 вже у продажу
Світ
0 shares0 views

Квитки на фінал конкурсу Міс Українська Канада 2018 вже у продажу

vidia.ua - Бер 30, 2018

Сьогодні стартує продаж квитків на великий фінал конкурсу краси Міс Українська Канада 2018. Про це оголошено на Facebook-сторінці конкурсу, повідомляє VIDIA . Великий фінал шоу…

В уряді Канади пояснили, чому безвіз з Україною не на часі
Важливе, Світ
0 shares0 views

В уряді Канади пояснили, чому безвіз з Україною не на часі

vidia.ua - Бер 30, 2018

Уряд Канади наразі не має наміру переглядати візові вимоги для українців. Про це йдеться у відповіді уряду на звіт Постійного комітету федерального парламенту…

В Україні зняли «Таємний щоденник Симона Петлюри»
Україна
0 shares0 views

В Україні зняли «Таємний щоденник Симона Петлюри»

vidia.ua - Бер 30, 2018

Національна кіностудія художніх фільмів ім. Олександра Довженка представила завершений повнометражний фільм Олеся Янчука «Таємний щоденник Симона Петлюри». Про це повідомляє VIDIA з посиланням…