Українська діаспора у Канаді скликає загальні збори

Вер 27, 2016
Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Конгрес українців Канади збирається цього тижня на масштабний саміт для узгодження спільної стратегії дій. Конгрес, що відбувається раз на три роки, розпочнеться 29 вересня і пройде у столиці канадської провінції Саскачеван, місті Реджайна, повідомляє Укрінформ.

«На обговорення буде винесено багато питань: зовнішня політика Канади, постмайданна Україна, хід реформ, допомога діаспори, міжнародна підтримка України, українські культурні справи в Канаді, наука, навчання, міжурядові відносини», – розповів президент Конгресу українців Канади Павло Грод.

За його словами, учасники Конгресу обговорять «стратегію на кожен напрямок громадського життя”: «Збереться провід української громади Канади, усіх складових організацій КУКу, щоб обговорити важливі питання і сформувати політики нашої громади на наступні три роки. Виголошувати резолюції дуже легко, ми ж очікуємо конкретних планів».

Важливим питанням стане також обрання президента Конгресу українців Канади, який займатиме цю посаду наступні три роки.

На захід прибуде велика делегація з України, яку очолюватиме перший віце-прем’єр міністр Степан Кубів. Разом з ним до Реджайни приїде також віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко та посол України в Канаді Андрій Шевченко.

Зі сторони Канади конгрес відвідають міністр закордонних справ Стефан Діон, міністр міжнародної торгівлі Христя Фріланд, міністр громадської безпеки Ральф Гудейл, міністр працевлаштування, розвитку трудових ресурсів і праці Мері-Енн Мигичук, кілька депутатів федерального парламенту, а також сенатори і члени провінційного уряду.

Конгрес українців Канади – парасолькова організація, яка об’єднує всі українські громадські організації Канади. Заснована в 1940 році у Вінніпезі, нині вона складається із шести провінційних рад та 34 відділів у містах всієї Канади. Чинним президентом КУК є Павло Грод, а кількість організацій-членів досягла 33.

Нагадаємо, діаспора Канади закликала посилити санкції та дати Україні оборонну зброю.

Читайте також

Українська діаспора у США виходить на протести проти російської агресії
Світ
0 shares0 views

Українська діаспора у США виходить на протести проти російської агресії

vidia.ua - Лис 25, 2018

[caption id="attachment_70602" align="aligncenter" width="545"] Фото: Оксана Федорук-Терлецька[/caption] Повідомлення про заплановані протести української діаспори у США проти російської воєнної агресії почали з'являтись на сторінках…

Як діаспора боролась за правду про Голодомор
Україна
0 shares0 views

Як діаспора боролась за правду про Голодомор

vidia.ua - Лис 24, 2018

Попри географічну віддаленість від Батьківщини, українська діаспора США і Канади завжди зберігала ментальний зв’язок нею та вболівала за долю свого народу, пильно стежила…

У Чикаго покажуть фільм про реабілітацію українських військових
Новини, Світ, Україна
0 shares0 views

У Чикаго покажуть фільм про реабілітацію українських військових

vidia.ua - Лис 16, 2018

Фільм з назвою "Rehab" (Реабілітація) покажуть в Чикаго в Українському культурному центрі 18 листопада. У документальній стрічці йдеться про реабілітацію шести військовиків, які отримали…