У Києві волонтери відзначили медалями колег зі Швейцарії

Кві 24, 2016

Працівники Центрального клінічного військового госпіталю та волонтери, які допомагають пораненим військовослужбовцям і родинам переселенців, вручили спеціальні медалі-відзнаки волонтерам зі Швейцарії.

Серед нагороджених – засновниця міжнародного благодійного фонду «24 Hours Help» (Швейцарія – Україна) Ірина фон Бург та українська співачка Катерина Бужинська, яка співпрацює з цим фондом, передає Радіо Свобода.

волонтери швейцарія

«Ми нагородили людей, яким болить Україна та які конкретними справами підтримують українців, як військовослужбовців і добровольців, так і нужденних: дітей-сиріт, багатодітні родини вимушених переселенців. Фонд Ірини фон Бург та ініціативи Катерини Бужинської сприяють поширенню знань про проблеми України у різних державах Європи», – пояснив доброволець Микола Греков.

Благодійний фонд «24 Hours Help» створили влітку 2014 року для збору благодійної допомоги Україні. У його роботі беруть участь політичні і громадські діячі Швейцарії та українські організації країн ЄС.

Катерина Бужинська – ініціатор доброчинних акцій в столицях країн ЄС на користь України, організовує відпочинок у Болгарії для дітей, чиї батьки загинули в АТО. Вона також є президентом благодійного фонду «Відродження Прикарпаття», що підтримує дітей-сиріт і родини вимушених переселенців, які проживають у регіоні.

Ірина фон Бург повідомила, що цього разу привезла в Україну гуманітарну допомогу: спеціальні хірургічні простирадла і ліжка для військового госпіталю в Києві, дитячий одяг, предмети особистої гігієни та іграшки для родин переселенців у Краматорську та Кременчуці.

Нагадаємо, автивісти у Словаччині щотижня збирають допомогу для українських бійців.

Читайте також

Культурна дипломатія в дії: У Чикаго покажуть роботи 32 українських митців
Світ
0 shares0 views

Культурна дипломатія в дії: У Чикаго покажуть роботи 32 українських митців

vidia.ua - Жов 11, 2018

12 жовтня в Українському інституті сучасного мистецтва в Чикаго відбудеться відкриття виставки "Сучасна українська графіка", повідомляє VIDIA.ua з посиланням на Генеральне консульство України в…

Як закінчувалася «дружба народів»: п’ять фактів порушення Росією договору
Україна
0 shares0 views

Як закінчувалася «дружба народів»: п’ять фактів порушення Росією договору

vidia.ua - Сер 31, 2018

Президент України Петро Порошенко пропонує розірвати договір «Про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Росією», що «з вини Москви вже давно став…

Аеропорт «Бориспіль» урочисто відзначить старт першого рейсу Ryanair
Україна
0 shares0 views

Аеропорт «Бориспіль» урочисто відзначить старт першого рейсу Ryanair

vidia.ua - Сер 31, 2018

Урочистий запуск першого рейсу авіакомпанії Ryanair «Київ-Бориспіль – Берлін-Шенефельд» відбудеться 3 вересня у Міжнародному аеропорту «Бориспіль». Про це повідомляє VIDIA з посиланням на…