У США презентували англомовну книжку про добровольчі батальйони України

Кві 18, 2018

У Посольстві України у США презентували книгу «Добробати. Історія подвигу батальйонів, що врятували країну». Книга окреслює події 2014-2015 років, коли для збройного опору російській гібридній агресії у складі МВС України була створена система добровольчих підрозділів.

Книга вийшла у двох видання: українською та англійською мовами. Про це повідомляє Урядовий портал.

У презентації взяли участь Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Надзвичайний і Повноважний посол України в США Валерій Чалий, державний секретар МВС Олексій Тахтай, перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін, представники громадських українських та волонтерських організацій у США.

За словами Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, четвертий рік поспіль Україна збройно захищає свою незалежність у протистоянні підступній гібридній агресії Росії, яка всупереч міжнародному праву анексувала Крим та окупувала частину Донбасу. Ціною життя тисяч українських громадян ми насправді боронимо мир і демократичні цінності західної цивілізації від цинічної неоімперської політики нашого східного сусіда.

«Це непроста і виснажлива боротьба України. Ми вдячні міжнародному співтовариству за потужну підтримку нашої держави на світовій арені. Саме завдяки цій єдност, вдається суттєво стримувати загарбницькі апетити російського агресора. Ми вдячні кожному іноземному громадянину, а особливо представникам численної української діаспори у США, за допомогу, яку вони надали для відновлення оборонного потенціалу нашої держави. Повірте, кожен долар чи євро, перераховані українським волонтерським організаціям, кожна одиниця спорядження, одягу та амуніції, надіслана на фронт у бойові українські підрозділи на Донбас, кожна виголошена промова чи прийнята світовою спільнотою резолюція за Україну – це реальна допомога у захисті цивілізованої демократичної Європи і всього вільного західного світу», – зазначив очільник МВС.

Проект «Добробати» — це понад 30 спогадів від ключових учасників подій тодішнього військово-політичного керівництва України, командирів кадрових військових формувань, новостворених добровольчих підрозділів, політиків, волонтерів, журналістів, громадських діячів і звичайних бійців.

Книжка вийшла у 2016 році накладом понад 10 000 примірників, значна частина якого була презентована безпосереднім учасникам тих подій та родинам загиблих. Видання було представлено на Львівському та Київському книжкових форумах, в Інституті Святого Володимира в Торонто.

Під час заходу Міністр внутрішніх справ також представив документальний фільм «Україна. 100 днів над прірвою».

«Багато хто у світі не розуміє, що діялося в Україні в 2014 році. А ця документальна стрічка повністю показує, що відбувалося під час окупації Криму та захоплення Донбасу. Світ повинен знати правду»,- сказав Арсен Аваков.

Фільм розповідає про 100-денний період від 22 лютого до 25 травня 2014 року, коли Україна залишилась без Президента, всі гілки влади стали паралізованими, армія і правоохоронна система – недієздатними, а країна опинилась на порозі повномасштабної війни.

Читайте також

Фільм українського режисера визнали найінноваційнішим на кінофестивалі у Швейцарії
Світ
0 shares0 views

Фільм українського режисера визнали найінноваційнішим на кінофестивалі у Швейцарії

vidia.ua - Кві 24, 2018

Український повнометражний документальний фільм режисера Вадима Ількова «Тато – мамин брат» отримав приз як найбільш інноваційна стрічка на кінофестивалі Visions du reel у…

Діаспора закликає Вселенського Патріарха надати УПЦ автокефалію
Світ
0 shares0 views

Діаспора закликає Вселенського Патріарха надати УПЦ автокефалію

vidia.ua - Кві 24, 2018

Світовий конгрес українців закликає Вселенського Патріарха надати томос про автокефалію Православної Церкви в Україні. Про це повідомляє VIDIA з посиланням на прес-службу СКУ.…

ПАРЄ визнала окупацію Донбасу Росією
Світ
0 shares0 views

ПАРЄ визнала окупацію Донбасу Росією

vidia.ua - Кві 24, 2018

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення, у якому визнала окупацію ОРДЛО Російською Федерацією. Про це повідомляє Європейська правда. Це визнання міститься в резолюції…