| | | | |
Реклама на VIDIA®

advertise (at) vidia.ua

У Москві та Ростові-на-Дону напали на українські дипустанови

Чер 14, 2015

У Ростові-на-Дону близько часу ночі 13 червня група невідомих напала на Генеральне консульство України. За повідомленнями користувачів соцмереж, нападники намагались виламати вхід у будівлю, а стіни консульства закидали яйцями та зеленкою, передає УНІАН.

Атака на консульство 1

За словами українського консула Олександра Ковтуна, напад скоїли кілька десятків людей, які використовували біти та палиці: «Розбито 17 вікон, зірвана табличка консульства. У диппредставництво кидали яйця, помідори та сміття, будівля облита зеленкою».

Повідомлень про потерпілих немає. Швидше всього, у зв’язку із вихідним днем українських дипломатів на момент скоєння нападу в будівлі не було.

Атака на консульство 3

Атака на консульство

Аналогічний інцидент трапився також і в Москві у ніч проти 13 червня після святкування Дня Росії. Близько ста чоловік підійшли до посольства України, однак відразу за ними до дипустанови прибуло 10 автобусів з бійцями ОМОНу. Правоохоронці спробували домовитися з хуліганами, проте близько 20 молодиків все ж закидали яйцями будівлю, автомобілі посольства та меморіальну дошку в пам’ять про загиблих від вибуху в будинку 1919 року.

Решта чоловіків, які не кидали яйця у присутності ОМОНу, стояли біля посольства та скандували лозунги на кшталт «Не дозволимо осквернити наш прапор» та «Не забудемо, не пробачимо». Згодом молодь все ж покинула територію посольства.

До слова, будівля, в якій розташоване українське посольство, є пам’яткою історії, що охороняється законом РФ.

Як повідомляв сайт VIDIA раніше, у центрі Москви попри побоювання все ж провели парад вишиванок

Читайте також

В університеті у Стамбулі навчатимуть української мови
Важливе, Світ
0 shares0 views

В університеті у Стамбулі навчатимуть української мови

vidia.ua - Вер 19, 2017

У найстарішому вищому навчальному закладі Туреччини, Стамбульському університеті, на кафедрі слов'янських мов відкрили спеціальність "Українська мова та література". Про це йдеться у Twitter Посольства України…

Фільм українського бренду переміг на фестивалі фешн-відео у Лондоні
Світ
0 shares0 views

Фільм українського бренду переміг на фестивалі фешн-відео у Лондоні

vidia.ua - Вер 19, 2017

Відео П'ятий самурай українського бренду Valery Kovalska, присвячене колекції осінь-зима 2016/17, перемогло в номінації Дизайн костюмів четвертого Лондонського фестивалю фешн-відео (London Fashion Film Festival). 14 вересня роботу режисера…

Шлях стажера: історія українця, що працює у Facebook
Україна
0 shares0 views

Шлях стажера: історія українця, що працює у Facebook

vidia.ua - Вер 19, 2017

Привіт! Мене звати Діма Охонько, після стажування у Facebook я отримав фултайм офер. Вже два роки працюю на повний робочий день: півтора роки в Лондоні, потім переїхав у Сіетл.…


Новини партнерів 
Погода, Новини, ...