Чалий: Українська армія отримає нову партію армійських авто «Хамві» зі США

Вер 15, 2017

Чергова партія армійських автомобілів «Хамві» надійде в Україну зі США, розповів в ефірі Радіо Свобода український посол у США Валерій Чалий.

«Ті ж самі автомобілі «Хамві» – зараз планується нова поставка нових автомобілів, якісних, у тому числі медичних», – сказав він.

Відповідаючи на питання про летальну зброю, Валерій Чалий підтвердив, що підтримка Пентагону та Держдепу в цьому питанні є, рішення за президентом США Дональдом Трампом.

«Учора була дискусія експертів високого рівня США, які запропонували говорити про оборонне озброєння – протитанкова зброя, протимінні засоби, засоби комунікації, протибатарейні радари. Ми знайдемо, я думаю, найближчим часом включення вже в законодавчу базу у Конгресі конкретизацію таких видів постачань», – розповів Валерій Чалий.

Віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що переговори щодо надання Україні зброї «переходять у практичну площину».

Натомість президент Росії Володимир Путін вважає, що постачання Сполученими Штатами Америки летальної зброї Україні принципово ситуацію на Донбасі не змінять, але може призвести до збільшення кількості жертв.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…