Голівудська акторка порадила молодим українцям ставати пластунами

Тра 23, 2015

Відома за своєю роллю у популярному серіалі «Вікінги» голівудська акторка Кетрін Винник уперше дала інтерв’ю українським журналістам. Це при тому, що сама вона етнічна українка, пише VIDIA.

Катруся Винницька, так акторку кличуть удома, народилася у Етобіко (район в Торонто) і до 8 років спілкувалася виключно українською. А ще вона була активною пластункою, про що й розповіла в інтерв’ю, опублікованому «Українською правдою».

Катрін Винник в ролі войовничої Лагерти серіалу "Вікінги" (фото з офіційної сторіки серіалу)

Катрін Винник в ролі войовничої Лагерти серіалу “Вікінги” (фото з офіційної сторіки серіалу)

«Я була як у новацтві (скаути 6-11 років), так і в юнацтві (скаути 11-18 років). Також зо три рази сама була на новацьких таборах сестричкою (вихователем). Дуже любила ці табори, — розповіла Катруся. — Займалася з молодшими пластунами поза табором, вела для них щотижневі заняття рік чи два, але мусила залишити це, бо не вистачало часу. Відійшла від Пласту, десь, коли мала 17 років. Тоді я активно почала займалась тайквондо».

Ті часи, каже акторка, найбільше їй запам’ятались тим, що в Пласті «можна було здобути унікальні навички для виживання».

«Ці знання можуть стати в нагоді, коли ти сам у лісі, чи просто не маєш доступу до води. Про це все забувається, коли дорослішаєш. Але маєш знати то, особливо коли ти вікінг», — сміється вона.

Катруся Винницька активна українська пластунка в Торонто (фото надане родиною акторки)

Катруся Винницька активна українська пластунка в Торонто (фото з родинного архіву акторки)

«Пласт дає добрі знання. Я думаю, що зараз всі молоді українці повинні бути пластунами, — зауважила Кетрін Винник. — Мої батьки завжди заохочували до участі у Пласті, тому що це було чудовим знаряддям для виховання та розвитку лідерських навичок. Цей досвід дав мені багато користі в дорослому житті. Перш за все, знадобився сильний дух української громади, у якій я зростала».

(фото з родинного архіву акторки)

(фото з родинного архіву акторки)

Днями, нагадаємо, українська акторка Іванна Сахно влаштувала одиночну акцію на червоній доріжці у Каннах.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…