У Києві з’явилась вулиця Богдана Гаврилишина

Лют 22, 2018

Сьогодні, 22 лютого, Київська міська рада прийняла рішення перейменувати вулицю Ванди Василевської у Шевченківському районі столиці на вулицю Богдана Гаврилишина.

Про це повідомляє VIDIA з посиланням на прес-службу ради.

«Насправді, Богдан Гаврилишин вже давно більше, ніж видатний громадський діяч. Він – геніальний представник нової генерації українців. Зважаючи на це, ми перейменовуємо вулицю Ванди Василевської на честь Богдана Гаврилишина. Тим паче, таку ідею підтримують самі кияни. Адже протягом двох місяців на сайті КМДА тривало громадське обговорення щодо відповідного перейменування. І таку ідею підтримали 769 осіб із 955», – зазначив заступник міського голови та секретар Київради Володимир Прокопів.

Богдан Гаврилишин – видатний економіст, член Римського клубу, один із засновників міжнародного економічного форуму в Давосі, багаторічний керівник Міжнародного інституту менеджменту в Женеві, наставник і радник президентів і прем’єр-міністрів багатьох країн, довічний пластун. Коли розпався Радянський Союз, професор Гаврилишин відійшов від керівництва Міжнародним інститутом менеджменту в Женеві, щоб допомогти незалежній Україні використовувати можливості, що відкрилися перед молодою державою.

Богдан Гаврилишин пішов з життя 24 жовтня 2016 році в 90-річному віці.

Вулиця, яку пропонується перейменувати на честь відомого українського економіста, розташована у безпосередній близькості до Міжнародного інституту менеджменту – першої бізнес-школи в СРСР, яку Богдан Гаврилишин заснував ще у 1988 році.

Ванда Василевська (1905 – 1964) – польська письменниця, українська радянська громадська діячка, тричі лауреатка Сталінської премії.

Нагадаємо, петицію про вулицю Ванди Василевської в Шевченківському районі на вулицю Богдана Гаврилишина було подано до Київської міської ради ще у листопаді 2016 року.

 

Фото: The Ukrainians

Читайте також

Голова української діаспори Болгарії: Після мітингу проти виборів Путіна в Криму мене викликали до поліції
Україна
0 shares0 views

Голова української діаспори Болгарії: Після мітингу проти виборів Путіна в Криму мене викликали до поліції

vidia.ua - Кві 03, 2018

«80% населення Болгарії є проросійськи налаштоване, пропаганда починається з дитячого садочка» Минулого тижня голову Спілки українських організацій у Болгарії «Мати Україна» Олену Коцеву викликали…

Ірина Ключковська: Єдиний надійний союзник України – діаспора
Україна
0 shares0 views

Ірина Ключковська: Єдиний надійний союзник України – діаспора

vidia.ua - Кві 03, 2018

У світлі бурхливих подій у суспільно-політичному житті України, ім’я нашої держави все частіше з’являється у стрічках іноземних ЗМІ та обговорюється міжнародним серидовищем.  Ключовими…

Українська «шахова королева» Музичук виграла чемпіонат Європи
Світ
0 shares0 views

Українська «шахова королева» Музичук виграла чемпіонат Європи

vidia.ua - Кві 02, 2018

Українська шахістка Анна Музичук здобула титул чемпіонки Європи з бліцу. Про це повідомляє ТСН. Музичук утримувала лідерство від початку чемпіонату, який проходив в…