Україно-американський благодійний проект «Незабутня Квітка» рятує жінок України

Гру 07, 2017

У неділю, 3 грудня, в Українському народному домі Нью-Йорку україно-американський благодійний проект «Незабутня Квітка» з нагоди свого десятиріччя організував музичне дійство. Про це повідомляє Міст Online.

Благодійний проект «Незабутня Квітка» присвячений пам’яті відомої співачки Квітки Цісик, котра померла від раку грудей 1998 року. Проект передбачає збір коштів для профілактики та лікування раку молочної залози серед жінок України. Завдяки цій ініціативі було куплено пересувний мамограф для Вінниччини. Організатори ставлять за мету придбання мамографів для Київського, Одеського та Львівського онкоцентрів.

Засновник та організатор проекту Алекс Гутмахер розповів про Квітку Цісик, про благодійний проект, про учасників музичного дійства, яке почалося з виконання національних гімнів США й України у виконанні солістки Софі Фрезер з Маямі й усієї зали. На музичній частині дійства співали заслужена артистка України Людмила Фесенко, переможниця фестивалю ім. Богдана Весоловського Стефанія Романюк із Канади, Софі Фрезер із Флориди, віртуозно грав на скрипці Валерій Жмуд, а Алекс Гутмахер зіграв на фортепіано композицію в пам’ять Квітки Цісик і прочитав свої вірші.

Після концерту відбувся показ відеофільмів про Квітку Цісик та її родину, про концерт на її честь в Київській опері, про допомогу жінкам Вінниччини завдяки автомамографу, про фестиваль «Дні українсько-американської культурної спадщини» в Нью-Йорку. В імпровізованій книгарні гості купували українські книжки.

Проведенню музичного дійства сприяли Українська американська координаційна рада, Українська федеральна кредитова кооператива «Самопоміч», громадська організація «Незабутня Квітка» зі Львова й ArtEmes Enterteinment Productions за підтримки Міністерства культури України.

Нагадаємо, у Нью-Йорку та Чикаго відбулися благодійні вечори на підтримку УКУ.

Читайте також

Конгрес українців Канади заснував фонд допомоги ветеранам АТО
Важливе, Світ
0 shares0 views

Конгрес українців Канади заснував фонд допомоги ветеранам АТО

vidia.ua - Гру 08, 2017

Конгрес українців Канади разом з Канадсько-українською фундацією оголосив про створення Фонду захисників України. Про це повідомляє VIDIA з посиланням на сайт КУК. Фонд…

Українець заснував стартап із друку будинків на 3D-принтері
Вибір редакції, Світ
0 shares0 views

Українець заснував стартап із друку будинків на 3D-принтері

vidia.ua - Гру 08, 2017

Маріуполець Максим Гербут створив у США стартап PassivDom, який друкує будинки на 3D-принтері, повідомляє БЖ з посиланням на Національний промисловий портал. При цьому…

Режисер «Кіборгів»: «Ми намагалися зняти чесне кіно про війну»
Україна, Україна
0 shares0 views

Режисер «Кіборгів»: «Ми намагалися зняти чесне кіно про війну»

vidia.ua - Гру 08, 2017

7 грудня у прокат вийшов фільм українського режисера Ахтема Сеітаблаєва «Кіборги». Стрічка розповідає про оборону донецького аеропорту восени 2014 року. Наприкінці листопада Ахтем…