Три чверті українців вважають Путіна ворогом

Гру 01, 2017

Соціологічне опитування агенції ФАМА показало, що 74% українців вважають ворогом президента РФ Володимира Путіна і 60% – саму Росію.

Такі дані озвучила на Львівському безпековому форумі директорка соціологічної агенції ФАМА Мар’яна Малачівська-Данчак, повідомляє Громадське радіо.

Опитаним запропонували віднести Російську Федерацію і її президента Путіна до однієї з наступних категорій: союзник, можливий союзник, явний ворог, прихований ворог.

Стосовно цього позиція українців є консолідованою. 60% вважають ворогом Російську Федерацію, 74% вважають явним ворогом президента Путіна. Думки про те, що президент Росії є більшим ворогом ніж Росія — ця тенденція зберігається як по Україні загалом, так і по окремих регіонах.

Якщо подивитися в регіональному розрізі, то президента РФ Володимира Путіна вважають явним ворогом на Заході 93%, на Півночі 87%, в Центрі 79%, Схід 66%, Південь 41% і на Донбасі 34%.

Стосовно Росії на Заході явним ворогом її вважають 86%, на Півночі 78%,  Центр 56%, Схід 48%, Донбас 27%, Південь 25%.

Дослідження було проведене в серпні 2017 року, в ньому взяло участь 2500 респондентів по цілій Україні, в тому числі у різних регіонах: Заході, Сході, Півдні, Півночі, Центрі і окремо на підконтрольному Україні Донбасі.

Львівський Безпековий Форум проходить у Львові протягом 30 листопада та 1 грудня. Подію відвідують командувач американськими силами в Європі Бен Годжес, колишній посол США Джон Гербст, відомі політичні аналітики зі Сполучених Штатів та Європи. Як зазначають організатори, це дискусійна платформа для пошуку відповіді на питання, яким має бути новий безпековий порядок в світі. Організаторами заходу є Львівська міськрада, УКУ, Інститут міста та Інститут просвіти.

Нагадаємо, на четвертому році війни України з Росією сусідня Білорусь дедалі помітніше втрачає статус нейтральної держави.

Читайте також

У Словенії започатковують конкурс української пісні
Світ
0 shares0 views

У Словенії започатковують конкурс української пісні

vidia.ua - Лют 01, 2018

Вперше у Словенії відбудеться міжнародний конкурс на краще виконання української пісні «Українські солоспіви у Словенії» в рамках V міжнародного фестивалю української культури в…

Українка стала обличчям Prada
Світ
0 shares0 views

Українка стала обличчям Prada

vidia.ua - Лют 01, 2018

18-річна українська модель Паша Гаруля знялася в новій рекламній кампанії весняно-літньої колекції модного будинку Prada, повідомляє Новое Время. Нову рекламну кампанію Prada під…

У Чехії відкликали дозвіл на атласи з «російським Кримом»
Світ
0 shares0 views

У Чехії відкликали дозвіл на атласи з «російським Кримом»

vidia.ua - Лют 01, 2018

Міністерство освіти, молоді і спорту Чехії відкликало дозвіл на новий шкільний атлас світу після скарг України і Грузії, що на деяких мапах атласу…