Канадська зброя, призначена для курдів, має йти Україні – консерватори

Тра 29, 2018

Канадські консерватори під проводом Ендрю Шіїра виступають за те, щоб федеральний уряд надав Україні військове обладнання на суму 9,5 мільйонів доларів. Спочатку воно призначалось для курдських сил, щоб допомогти їм у боротьбі проти ісламських бойовиків в Іраку.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на канадське видання Nsnews.

Уряд під головуванням Джастіна Трюдо 15 місяців тому оголосив, що надасть зброю курдам, включаючи рушниці, автомати, легкі міномети, та протитанкові ракети.

Однак, стались затримки з отриманням схвалень від уряду Іраку, а також із запевненнями, що зброю буде відповідно захищено і вона не опиниться в руках воєнізованих груп, яких звинувачують у скоєнні військових злочинів в Іраку.

На час, коли закупівля зброї відбулась у минулому році, між іракськими та курдськими силами розпочалося протистояння після того, як курди поновили своє прагнення сформувати незалежну державу на півночі Іраку.

Наразі зброя залишається у сховищах Збройних Сил Канади в Монреалі.

Тепер консерватори вказують, що цю зброю варто надіслати Україні. «Вони дозволяють цій зброї перебувати у сховищах, збирати пил, а тим часом, насильство в Україні загострюється», – заявив Джеймс Безан, депутат парламенту Канади від Консервативної партії.

«Замість того, щоб ця зброя псувалась, давайте передамо її до рук людей, які можуть її використати», – додав він.

Уряд України звертався до Канади про надання оборонної зброї, але уряд Трюдо не взяв на себе таких зобов’язань, хоча і дозволив експорт канадської зброї до України півроку тому.

Нагадаємо, у березні Канада заявила, що не надаватиме Україні летальну зброю безкоштовно.

Читайте також

Українська Православна Церква США відзначила столітній ювілей
Світ
0 shares0 views

Українська Православна Церква США відзначила столітній ювілей

vidia.ua - Лип 31, 2018

Українська Православна Церква США відзначила століття від часу свого заснування. Про це йдеться в сюжеті Голосу Америки. «Хресною ходою понад 1000 парафіян та…

Канада запровадила біометрику для українських прохачів віз
Світ
0 shares0 views

Канада запровадила біометрику для українських прохачів віз

vidia.ua - Лип 31, 2018

Канада з 31 липня почала збирати біометричні дані у всіх прохачів віз із низки європейських країн, в тому числі громадян України. Про це…

На будівлі мерії Парижа вивісили портрет Сенцова
Світ
0 shares0 views

На будівлі мерії Парижа вивісили портрет Сенцова

vidia.ua - Лип 31, 2018

Паризька мерія розмістила на фасаді своєї будівлі фото українського режисера, політв’язня Кремля Олега Сенцова. Про це повідомляє Громадське з посиланням на заступника мера…