Офіційне слідство звинуватило російських військових у катастрофі літака МН17

Тра 24, 2018

Ракета «Бук», яка збила літак MH17 неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року, була привезена на окуповану територію Донбасу з Росії і належала 53-й зенітно-ракетній бригаді Міністерства оборони Росії, яка розташована у Курській області.

Як повідомляє Громадське, про це сьогодні заявив глава центрального департаменту кримінальних розслідувань національної поліції Нідерландів Уілберт Паулсон під час засідання Міжнародної слідчої групи (JIT), яка розслідує катастрофу рейсу MH17.

23 травня міжнародні слідчі, до складу яких входить також Україна, представили проміжні результати роботи.

«Наші дослідження підтверджують той факт, що літак був збитий з «Буку», який потрапив з Російської Федерації на непідконтрольну територію», – наголосив Паулсон.

Наразі існує «багато результатів розслідування» і «слідство здебільшого повторює ці факти». «Але ми знаходимо ці факти і перевіряємо їх ще ретельніше», – додав він.

Також Паулсон наголосив, що слідчим вдалось встановити «відбитки пальців» на ракетній установці, за допомогою якої збили літак МН17: слідчі кажуть, що вони належать військовим РФ.

Офіційне слідство вперше підтверджує, що «Бук» був привезений із Росії. Також вперше слідчими оприлюднена інформація про відбитки пальців російських військових і дані щодо 53-ої зенітно-ракетної бригади Міноборони РФ.

За словами Паулсона, над розслідуванням працює щонайменше кілька сотень людей.

«Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс Амстердам – Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На борту літака перебували 298 пасажирів та членів екіпажу, усі вони загинули.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Міжнародна слідча група (JIT) офіційно підтвердила, що Боїнг Малазійських авіаліній МН17 був збитий російською зенітно-ракетною установкою «Бук».

Читайте також

Як дипломатка з Великобританії вивчала українську мову в УКУ
Вибір редакції, Україна
0 shares0 views

Як дипломатка з Великобританії вивчала українську мову в УКУ

vidia.ua - Лип 26, 2018

Кетрін Девенпорт працює у Міністерстві закордонних справ Великої Британії, і цьогоріч вона – одна з учасників Україномовної школи Українського католицького університету у Львові.…

США наполягають на масштабній миротворчій місії ООН на Донбасі
Світ
0 shares0 views

США наполягають на масштабній миротворчій місії ООН на Донбасі

vidia.ua - Лип 26, 2018

За словами спеціального представника Держдепу США у справах України Курта Волкера, США, Німеччина та Франція на відміну від Росії підтримують ідею масштабної миротворчої…

Хрест навхрест: як Москва заважає Києву отримати незалежну церкву
Україна
0 shares0 views

Хрест навхрест: як Москва заважає Києву отримати незалежну церкву

vidia.ua - Лип 26, 2018

Україна як ніколи близька до створення власної незалежної від Москви і визнаної православним світом церкви. У Києві стверджують, що це станеться до кінця року,…