Україна готується розірвати договір про дружбу з Росією – Клімкін

Сер 30, 2018

Пакет документів щодо денонсації Україною Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією вже підготовлений.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

«Ці документи вже підготовлені, весь пакет. Про це можна сказати. Це завжди було нашою позицією, тому ми його опрацювали. В найближчі дні ми внесемо його формально», – розповів Клімкін.

За його словами, Росія порушила «все, що можливо» в цьому Договорі, починаючи від Преамбули, а також «всі статті».

Клімкін пообіцяв у п’ятницю оприлюднити пост, в якому роз’яснить усі порушення Росією своїх договірних зобов’язань за останні 4.5 роки.

Як відомо, Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією було підписано 31 травня 1997 року в Києві. Згідно з умовами договору, сторони зобов’язувалися, зокрема «поважати територіальну цілісність та суверенітет» одна одної та «підтверджували непорушність існуючих між ними кордонів».

Згідно з договором, якщо за 6 місяців до закінчення 10-річного терміну дії документа одна зі сторін не повідомить другій про бажання припинити його дію, він автоматично буде продовжений на наступні 10 років. Таким чином, дія цього договору автоматично буде продовжена на 10 років із 1 квітня 2019 року, якщо Україна не повідомить Росії про намір його припинити до 30 вересня.

Нагадаємо, днями США ввели 5 нових видів санкцій проти Росії.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…