Парад на День Незалежності: коли і де дивитися

Сер 23, 2018

24 серпня, в День Незалежності України, о 10:00 розпочнеться військовий парад на Хрещатику і Майдані Незалежності в Києві.

Парад транслюватимуть канали 1+1, СТБ, 5 канал, повідомляє Новое время. На сайті видання також йтиме онлайн-трансляція.

Як повідомляв міністр оборони Степан Полторак, цього року у військовому параді візьме участь 4500 військовослужбовців, 250 одиниць військової техніки, серед них вперше буде коробка жінок-військовослужбовців.

На військовому параді також вперше прозвучить нове офіційне вітання українських Збройних сил Слава Україні! Героям слава!.

Задля проведення репетицій і самого параду від 18 серпня в центрі Києва обмежують або перекривають рух. Через це 20 серпня центр столиці буде практично повністю заблоковано. Аналогічна ситуація склалася 22 серпня.

У параді мають взяти участь 18 іноземних делегацій. Крім того, на параді буде присутній радник президента з питань нацбезпеки США Джон Болтон. Україна вже отримала привітання з Днем Незалежності від самого Дональда Трампа.

Під час параду в День Незалежності вперше публічно представлять новий транспортний літак Ан-178, здатний перевозити 18 тонн вантажу. Також очікується презентація нових зразків озброєння та військової техніки, створених вітчизняним ОПК. Серед них виділяють ракетне й артилерійське озброєння: ОТРК Сапсан, високоточну систему залпового вогню Вільха, автоматизовану систему залпового вогню Верба, комплекс автоматизованого управління артилерійськими батареєю і дивізіоном Оболонь-А, 155-мм САУ Богдана, модернізований танк Ятаган. Очікується також, що будуть продемонстровані нещодавно придбані американські ракетні комплекси Javelin.

17 серпня і 20 серпня відбулися репетиції параду на Хрещатику, зокрема репетиція прольоту авіації. Генеральна репетиція відбулася 22 серпня.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…