Українське місто вперше увійшло у Топ-100 туристичних міст Європи

Сер 20, 2018

Львів – перше місто в Україні, яке увійшло у Топ-100 туристичних міст Європи. Згідно звіту організації з маркетингу міста «European Cities Marketing», Львів у цьому рейтингу посів 64 місце серед 126 європейських міст.

Про це повідомляє VIDIA з посиланням на прес-службу Львівської міської ради.

«Найпопулярнішим містом у 2017 році знову став Лондон з темпом приросту кількості ночівель туристів у 4.7%, як порівняти з 2016 роком. У першу п’ятірку також увійшли Париж (+9.3%), Берлін (+0.2%), Рим (+2.4%) та Мадрид (+6,4%). Львів у цьому рейтингу посів 64 місце серед 126 європейських міст. Попереду нас — Антверпен, Вільнюс, Брюгге, Гданськ, Мальме, Загреб, а наздоганяють — Інсбрук, Більбао, Любляна, Базель, Грац, Люцерн, Познань та інші», – йдеться в повідомленні.

За темпами приросту кількості ночівель іноземних туристів Львів очолив рейтингову таблицю з відносним значенням 73.9%.

Аналізуючи показники щільності туристів на одного мешканця міста, подані 70 містами, Львів стабільно входить у п’ятірку найменш перевантажених туристами місць. Його показник становить 2.3 при середньоєвропейському значенні 8.3. Для порівняння, найбільше туристів на одного місцевого жителя припадає в Опатії (116.7), Венеції (29.6), Пальма-де-Майорці (21.8), Лісабоні (21.1).

«Тому з впевненістю можемо сказати, що місто туристами не є перевантаженим та має ще великий потенціал для зростання їх кількості при правильному розподілі туристичних потоків, що відповідає реалізації Концепції розподілу туристичного навантаження у Львові», – повідомили в ЛКП «Центр розвитку туризму міста Львова».

«Ми проводимо дослідження туристичних потоків уже декілька років та у 2017 році заповнили всі необхідні дані для європейської системи TourMIS, щоб отримати «Порівняльний звіт» від організації з маркетингу міста ECM та мати можливість порівнювати себе з загальноєвропейськими тенденціями розвитку галузі. Як бачимо із аналізу, Львів — це дестинація, яка відносно недавно з’явилася на європейському туристичному ринку, але при цьому має дуже гарні темпи росту та заявляє про свій потенціал на світовій арені. Необхідно забезпечити зручне транспортне сполучення, відкривати нові авіарейси, розширювати туристичну пропозицію та туристичні межі міста, а також забезпечити активну промокампанію на цільових ринках для коригування туристичних потоків», – розповіла Мар’яна Олеськів, директор ЛКП «Центр розвитку туризму міста Львова».

Найбільше зростання кількості іноземних туристів до Львова зафіксовано з Франції та Італії (+50%), США (+47.3%) та Китаю (+32.2%). Одним з пріоритетних ринків Львова є Німеччина, з якої щороку спостерігається незначний, але стабільний приріст туристів, зокрема, у 2017 році на 2.3%. Проте, в інших українських містах спостерігається більша активність німецького туриста та приріст в середньому на 9.7%, що є індикатором необхідності більш активних промоційних дій з просування Львова на цьому ринку.

Як розповіла Галина Гриник, заступник начальника управління туризму Львівської міської ради, вступ Львова у 2011 році до «European Cities Marketing» був вдалим стартом з просування на іноземні ринки та започаткування спільних проектів в рамках ECM.

«Львів є активним членом ECМ заходів: щорічних тематичних конференцій, зустрічей, онлайн-спілкування працівників ЦТІ Європи з метою обміну досвідом; експерти «European Cities Marketing» були учасниками львівських туристичних форумів. Ще одним важливим фактором є доступ до інформаційних та статистичних даних ЕСМ для визначення місця Львова у рейтингу європейських туристичних міст», – зазначила Галина Гриник.

Нагадаємо, Львів потрапив у топ-12 найцікавіших туристичних напрямків для британців у 2018 році.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…