Уряд вперше заклав кошти на підтримку українських шкіл діаспори

Сер 20, 2018

Український уряд вперше заклав кошти на розробку матеріалів для українських суботніх та недільних шкіл за кордоном.

Про це заявила міністр освіти та науки Лілія Гриневич, виступаючи на Першому світовому форумі українознавчих суботніх та недільних шкіл, повідомляє Укрінформ.

«Раніше лише діаспора допомагала Україні. Вона і тепер продовжує допомагати. Але зараз і Україна зробила крок на підтримку своїх дітей за кордоном. Вперше уряд заклав кошти на розробку матеріалів для суботніх та недільних шкіл, і зараз ми працюємо над цими матеріалами», – зазначила Гриневич.

Міністр висловила сподівання, що наприкінці року на ресурсах Міносвіти з’являться матеріали, які допоможуть вчителям україномовних шкіл у роботі.

Гриневич також наголосила, що завдяки підтримці українського уряду буде ліквідовано конфлікт між україномовними школами та діаспорними громадами, які мусили платити за оцінювання знань із рідної мови їхніх дітей.

Нагадаємо, 17-22 серпня у Львові вперше за часів незалежності України відбувається Світовий форум українознавчих суботніх та недільних шкіл.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…