Юні українські музиканти зірвали овації у Берліні

Сер 17, 2018

Берлінська публіка влаштувала овації стоячи після виступу Молодіжного симфонічного оркестру України (YsOU) під керівництвом диригента Оксани Линів.

Так глядачі оцінили виконання юними українськими віртуозами Симфонії №7 Бетховена, повідомляє Укрінформ.

«Ми, звичайно, не очікували такої реакції. Ми дуже хвилювалися через те, що в столиці Німеччини повинні виконати таку відому німецьку музику. Для нас це було величезне випробування, адже ми тільки робимо перші кроки. І те, що нас так тепло, сердечно прийняли після Симфонії, коли зал встав, це було для наших музикантів дійсно великим успіхом», – поділилася емоціями диригент.

Крім Бетховена на концерті прозвучали «Слов’янський марш» Петра Чайковського, Камерна симфонія №1 для скрипки з оркестром Віталія Губаренка та «Українська поема» для скрипки з оркестром Євгена Станковича. Слід зазначити, що ці твори українських композиторів у Німеччині виконувалися вперше.

Линів, яка в даний час є головним диригентом опери та філармонійного оркестру Граца (Австрія), два роки тому виступила засновником YsOU, який був створений за прикладом Федеративного Молодіжного оркестру Німеччини. У Берлін оркестр прибув повним складом – 70 осіб віком від 13 до 22 років.

Оксана Линів стала першою жінкою, яка диригувала в знаменитому «Концертхаус Берлін».

Концерт відбувся 16 серпня в рамках фестивалю молодіжних оркестрів YoungEuroClassic, який зібрав з 3 по 20 серпня 18 колективів з різних країн світу.

Читайте також: Українська скрипалька у Берліні влаштувала серію благодійних концертів на підтримку дітей Донбасу.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…