Український культурний фестиваль мав великий успіх в Ізраїлі

Чер 28, 2018

Четвертий фестиваль української культурної спадщини «ЕТНО-хутір», що відбувся 15 червня в Тель-Авіві, перевершив успіх всіх попередніх років.

Про це повідомляє UJE.

«Більше 2000 ізраїльтян насолоджувалися українськими піснями, кухнею і модою в атмосфері молодіжного драйву», – йдеться у повідомленні.

У фестивалі взяли участь українські майстри прикладного мистецтва і творці модного одягу в етностилі. Вперше на фестивалі був представлений популярний український бренд Gapchinska відомої української художниці Євгенії Гапчинської.

У музичному меню фестивалю були українські колективи «Цвіт кульбаби», «Неформат» і прекрасна українська артистка Оксана Муха. На сцені блискуче виступила вже добре відома ізраїльській та українській публіці запальна група «Gefilte Drive».

Традиційні вареники та інші страви національної кухні України змушували гостей шикуватися в черги за смачними наїдками. Окрема програма була для дітей, включаючи майстер-клас з української народної кераміки.

«Організатори Етнохутора домоглися величезного успіху і перевершили самих себе. У наступному році потрібно розширюватися в новому форматі, тому що традиційне місце проведення фестивалю вже не вміщає всіх ізраїльтян, які бажають потрапити на українське свято», – заявив посол України в Ізраїлі Геннадій Надоленко.

На фестивалі також відбувся благодійний ярмарок, зібрані кошти з якого будуть спрямовані на реалізацію проекту Israeli Friends of Ukraine – проведення реабілітаційно-оздоровчого сімейного табору «Крила» для вдів з дітьми, чоловіки яких загинули в АТО. В ярмарку взяли участь волонтерські організації «Шанс на життя» та благодійний фонд «Країна чудесних снів», які надають допомогу і підтримку українським дітям, які проходять лікування в Ізраїлі.

Організаторами заходу стала громадська організація Israeli Friends of Ukraine за підтримки канадського благодійного фонду Ukrainian Jewish Encounter. Партнерську допомогу надали Посольство України в Ізраїлі та авіакомпанія МАУ.

Фестиваль «ЕТНО-хутір» став вже щорічною традицією – головною проукраїнською подією в Ізраїлі, своєрідним культурним мостом між Ізраїлем і Україною. З кожним роком фестиваль набирає все більшої популярності як серед ізраїльтян, так і серед української спільноти.

Нагадаємо, у липні відбудеться найбільший у США фестиваль української культури.

Читайте також

«Суд історії не може оголосити іншого вироку для радянського режиму, крім кримінальної відповідальності» – Роберт Конквест про Голодомор 1932-1933 рр. в Україні
Світ
0 shares0 views

«Суд історії не може оголосити іншого вироку для радянського режиму, крім кримінальної відповідальності» – Роберт Конквест про Голодомор 1932-1933 рр. в Україні

vidia.ua - Сер 06, 2018

Сьогодні минає третя річниця з дня смерті одного із перших та найвідоміших дослідників Голодомору 1932-1933 років в Україні. Його праці змусили Захід зазирнути…

У Гарварді зберігають унікальні українські першодруки
Україна
0 shares0 views

У Гарварді зберігають унікальні українські першодруки

vidia.ua - Сер 06, 2018

Одне з найбільших у світі зібрань української літератури має американський Гарвард. Тут можна знайти першодруки «Нового завіту» «Острозької Біблії», «Абетки Федорова», «Кобзаря», оригінали…

Українці створили християнський додаток для знайомств
Україна
0 shares0 views

Українці створили християнський додаток для знайомств

vidia.ua - Сер 06, 2018

Члени громадської організації «Територія відповідальності» створили мобільний додаток для знайомств Eden. Про це повідомляє The Village з посиланням на MC.Today. Розробники зазначають, що в додатку…