В Україні зняли «Таємний щоденник Симона Петлюри»

Бер 30, 2018

Національна кіностудія художніх фільмів ім. Олександра Довженка представила завершений повнометражний фільм Олеся Янчука «Таємний щоденник Симона Петлюри».

Про це повідомляє VIDIA з посиланням на прес-службу Держкіно.

«Сьогодні народилося ще одне наше спільне (кажу на правах батька-кінорежисера) кіно-дитя, яке стало можливим тільки завдяки загальним зусиллям всіх наших колег і однодумців, яких об’єднала відданість мистецтву кіно і любов до України та її історії», – написав на своїй Facebook-сторінці режисер фільму Олесь Янчук.

«Таємний щоденник Симона Петлюри» – український історично-біографічний фільм режисера Олеся Янчука за сценарієм Михайла Шаєвича. Проект картини став одним із переможців 8-го конкурсного відбору Держкіно і отримав державне фінансування розміром 23 млн 600 тис. грн., що становить половину від загальної вартості виробництва.

Сюжет стрічки охоплює період життя Симона Петлюри, головного отамана військ Української Народної Республіки і лідера Директорії УНР, коли той перебував в еміграції у Парижі, до того дня, коли Петлюру вбив Самуїл Шварцбард. Історія розповідає не лише про план знищення Петлюри, а й про останні дні його життя.

Зйомки стрічки проходили в Україні (у Львові, на Київщині та на території кіностудії Довженка), а також у Франції (Париж).

Головні ролі у фільмі виконали: Сергій Фролов, Ірма Вітовська-Ванца, Богдан Бенюк, Євген Нищук, Тарас Жирко, Вікторія Янчук, Роман Мацюта, Юрій Одинокий та інші.

Вихід стрічки на широкий екран заплановано на осінь цього року.

Нагадаємо, цього року Україна покаже своє кіно на восьми фестивалях.

Читайте також

Культурна дипломатія в дії: У Чикаго покажуть роботи 32 українських митців
Світ
0 shares0 views

Культурна дипломатія в дії: У Чикаго покажуть роботи 32 українських митців

vidia.ua - Жов 11, 2018

12 жовтня в Українському інституті сучасного мистецтва в Чикаго відбудеться відкриття виставки "Сучасна українська графіка", повідомляє VIDIA.ua з посиланням на Генеральне консульство України в…

Як закінчувалася «дружба народів»: п’ять фактів порушення Росією договору
Україна
0 shares0 views

Як закінчувалася «дружба народів»: п’ять фактів порушення Росією договору

vidia.ua - Сер 31, 2018

Президент України Петро Порошенко пропонує розірвати договір «Про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Росією», що «з вини Москви вже давно став…

Аеропорт «Бориспіль» урочисто відзначить старт першого рейсу Ryanair
Україна
0 shares0 views

Аеропорт «Бориспіль» урочисто відзначить старт першого рейсу Ryanair

vidia.ua - Сер 31, 2018

Урочистий запуск першого рейсу авіакомпанії Ryanair «Київ-Бориспіль – Берлін-Шенефельд» відбудеться 3 вересня у Міжнародному аеропорту «Бориспіль». Про це повідомляє VIDIA з посиланням на…

  • Kasia Prada

    Прем’єра «Таємний щоденник Симона Петлюри» в Нью-Йорку

    https://youtu.be/axdY3GH-qYE