Мер Києва планує встановити найбільший державний прапор України

Гру 13, 2017

До Дня Прапора 23 серпня 2018 року у Києві планується встановити найбільший прапор України, повідомляє VIDIA з посиланням на КМДА.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі радіо «Київ».

Він розповів, що багато їздить світом і бачить, як люди у різних країнах пишаються своїм національним прапором і презентують його.

«Приїжджаєш до США – на кожній будівлі, аеропорту, установі майорить великий державний прапор», – зауважив мер.

Він зазначив, що сьогодні дехто закидає, що мовляв замість встановлення флагштоку з прапором можна збудувати дитячі майданчики чи щось інше.

«Я хотів би, щоб люди не спекулювали на цю тему. Державний Прапор України є одним із символів держави, її оберегом, що сприяє національній єдності, консолідації суспільства, пробуджує почуття гордості за свою країну. Пам’ятаємо, як наші хлопці встановлювали український прапор на горі Карачун, пам’ятаємо синьо-жовті прапори, пробиті кулями і осколками, просякнуті кров’ю наших хлопців. За державний прапор і нашу державу  захисники України віддають своє життя сьогодні  на Сході країни. Тому не треба спекулювати – потрібен нам головний прапор нашої держави чи ні. Ми повинні встановити у Києві головний державний прапор України», – наголосив Віталій Кличко.

Київський міський голова зазначив, що столична влада разом із фахівцями розглядала багато локацій, де би міг бути встановлений флагшток з найбільшим українським прапором, і зупинилися на території музею історії України у Другій Світовій війні, адже таке розташування дозволить побачити прапор з майже усіх куточків Києва.

Мер розповів, що флагшток буде сталевий висотою 75 м. А розмір прапору – 12,5 м х 19 м. Загальна вага металевої конструкції флагштоку становить 85 тон. Відкриття планують до Дня Прапору – 23 серпня 2018 року.

Дивіться також 9 вражаючих світлин про історію та сучасність українського прапора.

Читайте також

Культурна дипломатія в дії: У Чикаго покажуть роботи 32 українських митців
Світ
0 shares0 views

Культурна дипломатія в дії: У Чикаго покажуть роботи 32 українських митців

vidia.ua - Жов 11, 2018

12 жовтня в Українському інституті сучасного мистецтва в Чикаго відбудеться відкриття виставки "Сучасна українська графіка", повідомляє VIDIA.ua з посиланням на Генеральне консульство України в…

Як закінчувалася «дружба народів»: п’ять фактів порушення Росією договору
Україна
0 shares0 views

Як закінчувалася «дружба народів»: п’ять фактів порушення Росією договору

vidia.ua - Сер 31, 2018

Президент України Петро Порошенко пропонує розірвати договір «Про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Росією», що «з вини Москви вже давно став…

Аеропорт «Бориспіль» урочисто відзначить старт першого рейсу Ryanair
Україна
0 shares0 views

Аеропорт «Бориспіль» урочисто відзначить старт першого рейсу Ryanair

vidia.ua - Сер 31, 2018

Урочистий запуск першого рейсу авіакомпанії Ryanair «Київ-Бориспіль – Берлін-Шенефельд» відбудеться 3 вересня у Міжнародному аеропорту «Бориспіль». Про це повідомляє VIDIA з посиланням на…