| | | | |
Реклама на VIDIA®

advertise (at) vidia.ua

У Канаді презентували книгу про подвиги українських добровольців в АТО

Вер 25, 2017

У Торонто, в театрі Інституту Святого Володимира, презентували книгу «Добробати. Історія подвигу батальйонів, що врятували країну». Книга окреслює події 2014-2015 років, коли для збройного опору російській гібридній агресії у складі МВС України була створена система добровольчих підрозділів.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на Департамент комунікації МВС України.

Проект «Добробати» — це хроніка історії руху і, водночас, роздуми над його природою. Понад 30 спогадів від ключових учасників тих подій — тодішнього військово-політичного керівництва України, командирів кадрових військових формувань, новостворених добровольчих підрозділів, політиків, волонтерів, журналістів, громадських діячів і звичайних бійців.

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, четвертий рік поспіль Україна збройно захищає свою незалежність у протистоянні підступній гібридній агресії Росії, яка, всупереч міжнародному праву, анексувала Крим та окупувала частину Донбасу. Ціною життя тисяч українських громадян, ми насправді боронимо мир і демократичні цінності західної цивілізації від цинічної неоімперської політики нашого східного сусіда.

«Це непроста і виснажлива боротьба України. Ми вдячні міжнародному співтовариству за потужну підтримку нашої держави на світовій арені. Саме завдяки цій єдності, вдається суттєво стримувати загарбницькі апетити російського агресора. Ми вдячні кожному іноземному громадянину, а особливо представникам численної української діаспори у Канаді, за допомогу, яку вони надали для відновлення оборонного потенціалу нашої держави. Повірте, кожен долар чи євро, перераховані українським волонтерським організаціям, кожна одиниця спорядження, одягу та амуніції надіслана на фронт у бойові українські підрозділи на Донбас, кожна виголошена промова чи прийнята світовою спільнотою резолюція за Україну — це реальна допомога у захисті цивілізованої демократичної Європи і всього вільного західного світу», — зазначив очільник МВС.

Своєю чергою Вадим Троян — учасник добровольчого руху, один із керівників батальйону «Азов», а нині заступник міністра внутрішніх справ, зазначив, що ця книга про простих хлопців, які по краплі з усієї країни збіглися в могутню річку, що зупинила ворога.

«В Україні війна. Я досі не можу цього усвідомити. А тоді, в 2014 році, здавалося, що ти дивишся фільм. Проводжаєш друзів на війну — це фільм, збираєш свій рюкзак — фільм, потрапляєш під обстріл — фільм. Тоді, у 2014 році нас застали зненацька. І зараз, якби мене запитали, як нам вдалося відстояти Україну, яку цілеспрямовано залишали без війська, я не вагаючись відповім — це все наші чоловіки-добровольці. Вони не думали про гроші, не думали, що залишають роботи — вони рушали виконувати священний обов’язок — боронити Батьківщину. Я пишаюся тим, що був з цими добровольцями в одних окопах. Про цих людей варто знати, про них варто писати, про них повинні пам’ятати», — зазначив Вадим Троян.

Книга «Добробати. Історія подвигу батальйонів, що врятували країну» — перше видання про історію добровольчого руху в Україні. Створення добробатів, їхній бойовий шлях і сучасний стан — усе це безпосередньо з уст учасників подій, політиків, військових, громадських діячів та волонтерів.

Книга вийшла у 2016 році накладом понад 10 000 примірників, значна частина якого була презентована безпосереднім учасникам тих подій та родинам загиблих. Видання було представлено на Львівському та Київському книжкових форумах.

Нагадаємо, в Україні вийде друком книга історій вимушених переселенців.

Читайте також

Закон про освіту: реакція країн-сусідів і що тепер робити Україні
Блоги
0 shares0 views

Закон про освіту: реакція країн-сусідів і що тепер робити Україні

vidia.ua - Вер 26, 2017

Ухвалення Верховною Радою України закону "Про освіту" набуло чимало міжнародного резонансу. Практично всі сусіди нашої країни, за виключенням хіба що Словаччини, висловили власне…

Режисерка з Канади презентувала фільм про силу духу героїв війни на Донбасі
Україна
0 shares0 views

Режисерка з Канади презентувала фільм про силу духу героїв війни на Донбасі

vidia.ua - Вер 26, 2017

У Львові презентували фільм канадської режисерки українського походження Адріани Лугової «Recovery Room» («Післяопераційна палата»). Стрічка розповідає про події Майдану та АТО задокументованими кадрами…

«Це болючий ляпас»: Митники не пропустили «швидку», придбану українцями з Нідерландів для військових
Світ
0 shares0 views

«Це болючий ляпас»: Митники не пропустили «швидку», придбану українцями з Нідерландів для військових

vidia.ua - Вер 26, 2017

Українці Нідерландів обурені ситуацією, яка склалась навколо гуманітарної допомоги, яку вони надіслали до України. Через бюрократичні перепони автомобіль «швидкої» допомоги, який було придбано…


Новини партнерів 
Погода, Новини, ...