Дональд Туск звернувся до українців з надихаючою промовою, виголосивши її українською

Чер 22, 2017

Українці мають право очікувати більшої поваги і підтримки з боку Євросоюзу, заявив президент Європейської Ради Дональд Туск під час спільного брифінгу з главою української держави Петром Порошенком.

Туск виголосив свою промову українською мовою. Він подякував українцям за проєвропейську рішучість і мужність, з яким вони захищають свою незалежність, передає Новое время.

Крім того, Туск привітав Україну з отриманням безвізового режиму.

При цьому політик підкреслив, що за всі ці успіхи українці заплатили кров’ю і нічого не отримали задарма.

“Ви заслужили все, чого ви досягли. І саме тому в Європі захоплюються вами і підтримують вас. Хоча я знаю, що цього не завжди достатньо. Ви маєте право очікувати більшого. Ви також маєте право пишатися собою”, – підкреслив Туск.

Він також повідомив, що через кілька тижнів буде закінчена робота над асоціацією Україна-ЄС.

“Це стане наступним кроком на шляху до стабільності держави і зростання економіки”, – резюмував Туск.

Нагадаємо, Сенат Нідерландів підтримав ратифікацію Угоди про асоціацію Україна – ЄС. У грудні 2016 року уряд Нідерландів схвалив законопроект, необхідний для ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Рішення нідерландського уряду прийнято після того, як ЄС погодився з пропозиціями Нідерландів щодо умов завершення ратифікації Угоди про асоціацію.

Згідно з пропозиціями, Угода про асоціацію з Україною не є етапом на шляху до членства в ЄС зараз або в майбутньому, не включає гарантій колективної безпеки, не веде до будь-яких форм обов’язкового військового співробітництва і не дозволяє українцям працювати в ЄС.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…