12 молодих українців виграли подорож до Канади на навчання

Тра 11, 2017

12 молодих українців стали призерами всеукраїнського конкурсу міжнародної освітньої програми Open World Learning «Видатні українці Канади» і в якості нагороди улітку цього року поїдуть до Канади з метою вивчення англійської мови та знайомства з канадським суспільством та представниками української діаспори.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на офіційний сайт програми.

За умовами конкурсу, учасники мали обрати видатну історичну або сучасну постать канадського українця, провести ґрунтовне дослідження обраної особистості та на основі зібраного матеріалу відзняти невелике аматорське відео.

Лідери громадських організацій з Торонто, Отави, Монреалю та Ванкуверу провели відбіркові інтерв’ю із 46 учасниками конкурсу, що увійшли до пів-фіналу. За результатами відбіркових інтерв’ю, 12 конкурсантів стали переможцями та нагороджені головним призом — поїздкою до Канади, яка запланована орієнтовно на 10 червня.

Ще вісім конкурсантів нагороджуються частково — стипендією, що покриває вартість інтенсивної програми з вивчення англійської мови.

Всього на конкурс було подано більш ніж півтисячі робіт.

З переліком переможців та посиланнями на їх відеороботи можна ознайомитися тут.

«Серед переможців нашого конкурсу є діти Героів Небесної Сотні, загиблих військових, біженців,  молоді українські активісти, волонтери та діти-сироти. Всі учасники конкурсу отримають диплом учасника те невеличку стипендію на навчання в Канаді. Листи будуть надіслані на поштову адресу навчального закладу конкурсанта», — зазначають організатори конкурсу.

Нагадаємо, українці з Канади заснували стипендію для студентських обмінів.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…