Діаспора пропонує збудувати у Львові центр реабілітації для воїнів

Представники української діаспори запропонували побудувати у Львові реабілітаційний центр для ветеранів АТО.

Про це під час зустрічі з депутатами Львівської обласної ради заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, інформує “Вголос“.

Він зазначив, що діаспора всіляко сприятиме будівництву та оснащенню такого центру. Окрім того, на базі реабілітаційного центру військові зможуть проходити реабілітацію в той час, коли їм це необхідно, зазначив Чолій.

“Наразі багато українських поранених проходить лікування і реабілітацію в країнах Європи. Створення реабілітаційного центру у Львові вирішило б цю проблему, й учасники АТО мали б можливість лікуватися вдома, у той час, коли їм це потрібно. Бо, наприклад, психологічні проблеми за один раз не можна вилікувати, подекуди військові повертаються до них щороку”, – наголосив Євген Чолій.

Водночас голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин сказав, що будувати з нуля нову медичну установу – це великі кошти, тривалий час, а допомога українським бійцям потрібна негайно.

“Нині набагато важливіше вкладати кошти в діючі медичні установи, ніж будувати нові з нуля. У Львові вже є чимало закладів, де учасники АТО можуть проходити реабілітацію. Серед них – військовий госпіталь, шпиталь у Винниках, обласна психіатрична лікарня, де є гостра потреба в ремонті та оновленні медичного обладнання. Якщо нам вдасться об’єднати зусилля і не будувати нову установу з нуля, а все-таки вкласти кошти в діючі заклади – відремонтувати один поверх, один кабінет, один спортзал, одну реабілітаційну кімнату, це буде значно більшою допомогою”, – пояснив Ганущин.

Євген Чолій вислухав голову обласної ради і запевнив, що пропозиція про будівництво реабілітаційного центру залишається чинною, однак представники української діаспори готові розглянути різні думки щодо поліпшення лікування бійців.

Нагадаємо, Євген Чолій приїхав до Львова, щоб розповісти про проекти діаспори за кордоном.

Читайте також

Українська діаспора виступила на захист Уляни Супрун
Важливе, Світ
0 shares0 views

Українська діаспора виступила на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Кві 13, 2018

Світовий конгрес українців високо оцінює прогрес у реформуванні системи охорони здоров’я в Україні на чолі з виконуючою обов’язки Міністра охорони здоров’я Уляною Супрун.…

СБУ заявляє про плани Кремля восени ввести війська в Україну
Важливе, Україна
0 shares0 views

СБУ заявляє про плани Кремля восени ввести війська в Україну

vidia.ua - Кві 13, 2018

Служба безпеки України має інформацію про плани Росії створити передумови для введення військ на українську територію восени цього року під приводом захисту прав…

Парки замість цвинтарів: на сайті ВР з’явився законопроект про біопоховання
Україна
0 shares0 views1

Парки замість цвинтарів: на сайті ВР з’явився законопроект про біопоховання

vidia.ua - Кві 13, 2018

У Києві закінчуються місця на єдиному відкритому кладовищі та у колумбарії. На сайті Верховної Ради з'явився законопроект, який вводить поняття біопоховання, повідомляє ТСН.…