2014-ий рік може стати Роком Шевченка у світі

ШевченкоУ листопаді ЮНЕСКО, вірогідно, проголосить 2014-ий рік – Роком Тараса Шевченка у світі.

Про це повідомив міністр культури Леонід Новохатько у коментарі «Укрінформ» під час  фестивалю «Українські діти світу», присвяченого 200-літтю від дня народження Кобзаря.

«У мене немає сумніву, що на Генеральній конференції ЮНЕСКО, яка відбудеться в листопаді, 2014-ий рік у всьому світі буде визнано Роком Тараса Григоровича Шевченка», – розповів Новохатько.

Як повідомив міністр, Україна вчасно оформила та подала до ЮНЕСКО таку пропозицію. За його словами, усі країни позитивно ставляться до проголошення 2014-го Роком Тараса Шевченка.

Також до 200-ї річниці від дня народження Кобзаря в Україні вийде повне академічне видання творів Шевченка.

«Сьогодні влада опинилась у становищі, коли за 2013-ий і початок 2014-го потрібно встигнути підготувати і видати п’ять томів академічного видання творів Тараса Шевченка. Від весни творчі групи надзвичайно швидкими темпами готують видання і до 200-річчя від дня народження Шевченка буде видано всі томи», – підкреслив міністр.

Додамо, перший том творів Шевченка було видано у 2002 році, а після підготування сьомого тому 2005-го року роботу над академічним зібранням творів призупинили.

Нагадаємо, Віктор Янукович проголосив 2014-ий рік – Роком Шевченка в Україні. Нещодавно Українська всесвітня координаційна рада звернулася до керівництва Верховної Ради провести напередодні дня народження Кобзаря, 5 березня наступного року, урочисті парламентські слухання за участю представників української діаспори, науковців, шевченкознавців.

 

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…

  • Віктор Борківський (граф Дунін-Борковський)

    УПЦ КП має канонізувати Тараса Шевченка як великомученика нації, який полинув до Бога після здобуття Україною незалежності. Він вірив у Божу милість до України і вона сталася. З цією пропозицією я письмово звертаюся до УПЦ КП як правонаступниці Руської Церкви створеної рівноапостольним Володимиром Великим.