Клімкін відмовився відповідати російською російському журналісту

Новопризначений міністр закордонних справ Павло Клімкін, етнічний росіянин, після участі у засіданні Ради ЄС у закордонних справах, спілкуючись із журналістами у Люксембурзі, щоразу відповідав російському журналісту українською, інформує “Європейська правда“.

Російський журналіст тричі ставив питання російською, проте міністр щоразу відповідав йому українською. Все ж, у кінці брифінгу Клімкін сказав кілька фраз російською, описуючи мирний план президента Порошенка.

“Україна та особисто я як міністр вперше брали участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ країн-членів ЄС”, – наголосив він.

Те саме він написав своєму Twitter, зазначивши, що ставить перед собою амбітну мету членства України в Євросоюзі: “Прийде час і глава МЗС України представлятиме за цим столом державу-члена ЄС”.

Він уник конкретики у відповіді щодо можливості збільшення санкцій з боку європейських країн, але зазначив, що міністри закордонних справ, які зібралися сьогодні, точно не ухвалюватимуть відповідного рішення.

“Питання санкцій обговорюється зараз (на закритій частині засідання ради ЄС). Рішення про санкції якщо буде прийнято, то  на рівні глав держав – в разі того, якщо зусилля щодо досягнення миру не дадуть успіху”

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…