У Києві урочисто відкрили Форум української молоді діаспори 2018

Сер 28, 2018

27 серпня в колонній залі Київської міської державної адміністрації, урочисто відкрили Форум молоді української діаспори Київ-2018.

Про це повідомляє VIDIA з посиланням на Урядовий портал.

Вітаючи учасників Форуму, Міністр молоді та спорту Ігор Жданов передав учасникам та організаторам вітання Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та зазначив: «Щиро дякую всім, хто долучився до проведення цьогорічного Форуму молоді української діаспори – Київській міській державній адміністрації, Світовому конгресу українців, народним депутатам, громадським діячам. І звичайно, всім молодим людям, які приїхали з усіх куточків світу поспілкуватися із Україною».

«Цей захід дуже важливий для нас. Ми – єдина нація, незалежно від того, де ми проживаємо – у Польщі, Словаччині, Британії, Австралії чи Україні. Важливо, щоб молодь діаспори відчувала ті проблеми, які хвилюють нас», – підкреслив Міністр.

Ігор Жданов також анонсував програму стажування молоді діаспори в центральних органах влади. Планується, що акція відбудеться вже у жовтні.

Участь у цьогорічній акції взяли близько 300 молодих українців з різних куточків світу – це мoлoді лідери та активна мoлoдь з української дiаспoри та України, представники Світового та Європейського конгресу українців, інших всеукраїнських та діаспорних організацій.

З 24 по 26 серпня відбувалася неформальна частина Форуму, під час якої учасники відвідали визначні місця Києва та регіону та взяли участь у тренінгах.

З 27 по 29 серпня відбувається офіційна частина Форуму – Другий Конгрес СКУМО, – в рамках якого пройдуть пленарні засідання, засідання конгресових комісій, робота у секціях, тематичні сесії, панельні дискусії, які допоможуть визначити стратегічні напрямки діяльності, а також обрати нове керівництво СКУМО.

Нагадаємо, у столиці України 24-29 серпня відбувається Форум української молоді діаспори та Другий Конгрес СКУМО, в яких беруть участь гості з понад тридцяти країн світу.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…