США наполягають на масштабній миротворчій місії ООН на Донбасі

Лип 26, 2018

За словами спеціального представника Держдепу США у справах України Курта Волкера, США, Німеччина та Франція на відміну від Росії підтримують ідею масштабної миротворчої місії ООН на Донбасі.

Про це спецпредставник Держдепу США Волкер розповів в інтерв’ю Голосу Америки.

26 липня у Берліні зустрінуться керівники політичних департаментів МЗС країн «нормандської четвірки», щоб обговорити ситуацію на сході України. Волкер повідомив, що на цій зустрічі говоритимуть про те, як має виглядати миротворча операція ООН.

«Це питання, яке вже давно очікує на відповідь. Росія запропонувала ідею, щоб ООН забезпечила захист моніторингової місії ОБСЄ. Втім, на думку США, Німеччини, Франції і України, має бути справжня миротворча місія, щоб забезпечити безпеку на ширшому рівні. Сподіваюсь, ми зможемо обговорити саме цей формат миротворчої місії», – зазначив спецпредставник дипломатичного відомства США.

Волкер розповів, що підтримував дуже близькі контакти з колегами із Франції та Німеччини минулого тижня, як і в цілому протягом минулого року: «Ми дуже багато думали над процесом. Незабаром я говоритиму із російськими колегами, щоб передати їм наші ідеї». Він також зауважив, що зустріч із помічником президента Росії Владиславом Сурковим відбудеться після зустрічі керівників політичних департаментів МЗС країн «нормандської четвірки».

На думку Волкера, ідея розгорнення миротворчої місії ООН буде успішною тільки у тому випадку, якщо Росія вирішить закінчити конфлікт і виведе війська. «Якщо вона продемонструє готовність це зробити, тоді міжнародне співтовариство буде готове втручатись, щоб забезпечити безпеку для всіх місцевих жителів і створити умови для виконання Мінських угод та повернення територій під контроль України. Якщо Росія буде готова це зробити, на що вона погодилась у Мінських угодах, то в нас все вийде», – сказав Волкер.

Нагадаємо, раніше цього року ПАРЄ визнала окупацію Донбасу Росією.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…