Низка країн вже підтримали Кримську декларацію США

Лип 26, 2018

Державний департамент США опублікував так звану Кримську декларацію, в якій йдеться про те, що Штати дотримуються свого давнього принципу відмови визнати претензії Кремля на територію, захоплену силою, з порушенням міжнародного права. Всього за кілька годин після оголошення низка країн Заходу приєднались до позиції США, зокрема Німеччина, Велика Британія, Польща, Данія та країни Балтії.

Про це повідомляє ТСН.

Так, міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що вони не переглянуть своєї позиції щодо незаконності анексії Криму з часом.

«Анексія суперечила міжнародному праву. Ми говоримо про це знову і знову. Ми не будемо готові переглянути позицію щодо цього з часом», – повідомив він.

Відповідну заяву на підтримку Кримської декларації опублікував і уряд Великої Британії.

«Велика Британія повторює тверду заяву Сполучених Штатів щодо протидії незаконній анексії Росії в Криму. Позиція Сполученого Королівства є зрозумілою: ми засуджуємо постійне порушення міжнародного права Росією; Крим – це територія України. Ми залишаємось повністю налаштованими на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в межах своїх міжнародно визнаних кордонів», – заявив речник британського МЗС.

Після оприлюднення Кримської декларації США до неї одразу долучилась і Польща.

«Нагадуючи, що Європейська Рада однозначно засуджує порушення Росією суверенітету України, підкреслюючи підтримку політичної незалежності, єдності та територіальної цілісності України та приєднуючись до Кримської декларації США, оголошеної 25 липня 2018 року, Польща відмовляється визнати претензії Росії на суверенітет над територією, захопленою силою, що суперечить міжнародному праву. Спільно з нашими союзниками та партнерами ми відкидаємо спроби Росії незаконно приєднати Крим та зобов’язуємося підтримувати цю позицію до відновлення територіальної цілісності України», – заявили в польському МЗС.

Відповідні заяви на підтримку Кримської декларації також опублікували зовнішньополітичні відомства Литви, Латвії та Естонії.

Свою позицію озвучив і посол Данії в США Ларс Герт Лос: «Сильна заява – і явна ознака однозначної підтримки України. США, Данія та їхні союзники/партнери не визнають спробу анексії Криму Росією».

Нагадаємо, вчора США закріпили невизнання анексії Криму на рівні офіційної Декларації.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…