Blue Origin успішно випробувала пасажирську капсулу космічної ракети

Лип 19, 2018

Компанія Blue Origin, яка належить засновнику Amazon Джеффу Безосу, провела чергове успішне випробування суборбітального корабля New Shepard. У пасажирському кріслі ракети був манекен на ім’я Скайуокер. І капсулу, і маршову ступінь ракети контрольовано повернули на землю.

Про це повідомляє Новое Время з посиланням на Spaceflight Now.

Підготовка до запуску велася на стартовому майданчику в Техасі. За підсумками тестів компанії Blue Origin вдалося підняти апарат вище формального кордону космосу і успішно посадити прискорювач ракети і саму капсулу. Під час польоту також перевірялися нові механізми для контролю тиску в капсулі.

Капсула для пасажирів вчасно включила додатковий двигун, який послав її вище, ніж будь-коли. Приземлення капсули на парашутах пройшло успішно.Зазначається, що це – важливий етап для Безоса та його команди.

Розробники вважають, що екіпаж корабля буде складатися із трьох осіб, а на його борту під час польоту зможуть перебувати кілька пасажирів.

«Все могло статися сьогодні, але це був найкращий можливий результат», – сказала Аріана Корнелл, глава стратегії продажів у Blue Origin, яка брала участь в прямому ефірі запуску.

«Ми ще не почали продавати квитки для поїздки в космос. Ми не встановили ціну. Ми не публікували ці деталі. Є різні чутки, але ми повинні переконатися, що ми розуміємо нашу систему. Це означає розуміння всього, що необхідно для космічного польоту людини, включаючи систему евакуації», – додала Корнелл.

Додамо, система New Shepard складається з багаторазової ракети-носія і пасажирської капсули. Ракета піднімає капсулу вище лінії Кармана (умовна межа космосу на висоті в 100 кілометрів), після чого капсула від’єднується і обидві частини приземляються незалежно одна від одної.

Аналітики аерокосмічної компанії Teal Marco Caceres припускають, що кожен пуск New Shepard обходиться в $10 млн, тобто перші космічні польоти будуть збитковими для Blue Origin.

Три джерела незалежно один від одного повідомили також, що першими пасажирами Blue Origin будуть її власні співробітники, хоча компанія поки не вибрала їх.

Також наголошується, що Blue Origin розробляє набагато більшу ракету під назвою New Glenn як орбітальної пускової установки. New Glenn може вперше стартувати з мису Канаверал до кінця 2020 року.

Нагадаємо, космічна компанія Blue Origin Джеффа Безоса планує продавати квитки в космос за ціною від $200 000 до $300 000.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…